Razgovor:Srbi u Hrvatskoj

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Srbi u Hrvatskoj.
Rad na člancima


Članak s nepotvrđenim izjavama od 2009.[uredi kod]

Ovaj članak vrvi pristranostima i hrpom teksta prenešenog što sa srpske što sa hrvatske wikipedije bez referenci ili s referencama na blogove povijesnih revizionista koji mjenjaju povijest selektivnim iznošenjem činjenica i svojim intepretacijama. Zanimljivo je i da je isti ovaj članak na srpskoj wikipediji prepun oznaka "bez izvora". Najgori djelovi su Despotov blog koji negira konstitutivnost srpskog naroda u SR Hrvatskoj te nacionalistička žalopojka u produkciji SANUa koja opisuje razdoblje 1945-1990. Predlažem da se pozabavimo uređivanjem ovog članka, pobrišemo sve nacionalističke mitove i uredimo ga kako zaslužuje te blokiramo uređivanje neregistriranim korisnicima.--DobarSkroz (razgovor) 10:46, 10 februar-вељача 2016 (CET)

Ja tebi lično iz najbolje namere ne bih preporučio da se petljaš u one teme koje su problematične. Jedino što radiš na sh wiki jeste političarenje. Kada nastupaš nastupaj otvorenih ruku a ne u rukavicama, ti neprekidno nastupaš u rukavicama. Po tvojim doprinosima se vidi da isto misliš kao Kubura, Speedy, Željko i ostali. --212.200.247.162 10:56, 10 februar-вељача 2016 (CET)

DobarSkroz, možeš li nabrojati nekoliko spornih odlomaka? Nisam čitao članak, priznajem, ali da skratimo stvar, htio bih vidjeti u kolikoj mjeri su rečenice pristrane.--Seiya (razgovor) 12:42, 10 februar-вељача 2016 (CET)
Pročitaj odlomak "Period SFR Jugoslavije (1945 — 1990)". Nema niti jedne reference i izvor se traži na srpskoj wikipediji odakle je prepisan. Pristran je do bola, izmišlja se da je ćirilica bila ukinuta u SR Hrvatskoj a ja znam da je u općini Knin sve bilo dvojeznično i da sam učio ćirilicu. Srbe koji su nesrazmjerno bili zastupljeni u miliciji i vojsci (postoje izvori za to) se prestavlja kao potlačene. Ovo je SANU propagadan o "diskriminiranim Srbima" koja bi trebala opravdati agresiju na Hrvatsku.--DobarSkroz (razgovor) 20:27, 10 februar-вељача 2016 (CET)
Nakon pročitanog spornog odlomka, moram se složiti da je doista upitne kvalitete i iskrenosti, pogotovo što nije imao nijednog izvora. Dok se ne napravi pokušaj objektivnog pisanja tog razdoblja, možda je bolje obrisati taj odlomak i dati korisnicima priliku da ga jednog dana napišu iznova, uz pouzdane izvore.--Seiya (razgovor) 14:37, 11 februar-вељача 2016 (CET)
Također, što je i razlog zašto sam uklonio sporni odlomak. Pisan je iz vidljivo nacionalističke perspektive i uz viktimiziranje. IP je tvrdio da "vraća referenciran sadržaj" iako u odlomku nema niti jedne reference. --Orijentolog (razgovor) 16:27, 11 februar-вељача 2016 (CET)