Razgovor:Skadar

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Skadar.
Rad na člancima


This is political view of history not a scientific one.

problem is solved. Please go on en wiki and rewrite article.--Rjecina2 (razgovor) 21:10, 22 ožujak-март 2012 (CET)

Skadar je od Aleksandar[uredi kod]

Sta tu ima nejasno? Pa nije li javna istina da je Skenderbeg od Aleksandar? Skenderija je ta oblast.Nista logicnije nego to. A to zastitnik,skutar,stoji,jer aleks.je jos od najstarijeg pomena tog imena zastitnik ljudi i stoke,a poniako je iz sume,lesa,na hori Idi. Istina je da niko nije jos tvrdio da je Skadar od Aleksandar,i da ja to tvrdim,ali zbog argumenata koje nudim,nedostojno je omalovazavati istinu jer je kaze neko sa strane. Prije brisanja treba rasraviti da li je tako. A Skenderija i skenderbeg su nesumnjivo od Aleksandar kao i Skadar--Андрија (razgovor) 16:37, 21 decembar-просинац 2014 (CET)


Đurađ Kastriot je tokom boravka u Jedrenu (1420-1423) prešao u islam[9] i završio vojnu školu u Jedrenima (Adrijanopolj), te je ratovao u Otomanskoj vojsci i odneo mnoge pobede za Otomansko carstvo. Za svoje vojne zasluge, dobio je nadimak Iskander (tur. İskender - Aleksandar), čime se poredilo njegovo ratničko umeće sa Aleksandrom Velikim[2].

Skenderija u Sarajevu je ime dobila po Skender-paši koji je na ovom prostoru 1499... a mitropolit cg primorski i SKENDERIJSKI je puna titula.Mitropolit. Titula arhijereja, Arhiepiskop cetinjski, mitropolit crnogorsko-primorski, zetsko-brdski i skenderijski i egzarh sveštenog trona pećkog

Dakle,hoces reci da Skenderija i Skard nemaju nikakve veze,i da Skenderija u slucaju Skadra ima veze sa Aleksandar a nema veze sam naziv Skadar jer je neko napisao skutari,zastita..i to je svetinja!? Vidis kako se ogrijesis o naucnu istinitost kada neces ni da saslusas razloge zbog kojih sam to napisao.--Андрија (razgovor) 16:42, 21 decembar-просинац 2014 (CET)

Ja ne znam zašto je ovdje nedopustiva etimologija da je Skadar u vezi sa skenderija,a ovo sa Aleksandar što znači i Skender-beg. Nije pametno da se neko tako bezočno ponižava,da šta god da napišem da se briše BEZ I DA SE RASPRAVI O opravdanosti stava. Time ne ptetite meni već sebi,svom ugledu i dostojanstvu kao i naučnoj istini kojom treba da se svi služe i koja je za dobro svih. Ako je do sujete nečije i zavisti,obuzdajte to,jer humano je da svi radimo na edukovanju sredine koja je već previše neobrazovana. --Андрија (razgovor) 22:30, 21 decembar-просинац 2014 (CET)