Razgovor:Masakr u Bosanskom Grahovu

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Masakr u Bosanskom Grahovu.
Rad na člancima


Izraz "Pokolj u Bosanskom Grahovu" se može odnositi na zločine nad hrvatskim stanovništvom na samom početku ustanka, a ne na zločine nad sprskim stanovništvom prije ustanka, i to iz jednostavnog razloga što su Srbi razliku od Hrvata - barem na osnovu onoga što se može vidjeti u relevantnim referencama - nisu ubijani na području Bosanskog Grahova, nego u Jadovnu. --OC Ripper 15:47, 2 rujan-септембар 2010 (CEST)

ubistva[uredi kod]

Ovaj broj ubistva je veoma mali- nije ni dat precizan broj u ovom slucaju, sto znaci da je veliko pitanje dal se i desilo. Mnogo vise ljudi se pobije u afganistanu i iraku na dan... mozda ne svaki dan, ali je cesta pojava da se jedno 30 neduzni pokokaju. Dakle ovaj clanak koji nema neke dobre reference je stavljen, dok ostali koji se mnogo vise desavaju se nestavljaju. Ovaj clanak je znacajni dokaz kako ustaska propaganda ulazi na ovu vikipediju. (LAz17 23:28, 11 rujan-септембар 2010 (CEST)).

ovaj clanak treba pod hitno izbrisati , ne znam ni sto ga je mladifilozof kopirao sa hr wikipedije , katastrofa ... a najzalosnije je sto ga je samo prekopirao sa hr wikipedije nije nimalo pokusao da smanji POV ... i sad cu kopirati jedan clanak sa sr wikipedije , ili neka se ni ne pisu ovakvi clanci ili neka budu uravnotezeni i preuzeti sa svih wikipedija ... --Tekstovi 04:22, 26 oktobar-листопад 2010 (CEST)

kopiran clanak sa sr wikipedije jer prica o otprilike istom podrucju i u istom vremenskom periodu ... smatram da u slucaju da se jave neki sumnjivi ili POV clanci , da se u najmanju ruku treba postaviti neki suprotan clanak... --Tekstovi 04:37, 26 oktobar-листопад 2010 (CEST)

Ovaj pokolj se dogodio kao i onaj drugi pošto je pored ostalog potvrđen od internet stranica ravnogorskog pokreta (ili kako li se već zove). Zainteresirani dodatne podatke mogu čitati na stranici za razgovor korisnika LAz17.
Problem s ovim tekstom je rješen još davno, a nema smisla da ponavljamo ponovno i ponovno stare razgovore.--Rjecina2 09:38, 26 oktobar-листопад 2010 (CEST)
ne ponavljam raspravu nego tek sam sad vidio da postoji ovaj clanak posto je isplivao na listu nedavno izmijenjenih stranica , pa sam rijesio da dodaj i ja novi clanak i to je sve ... razlog sam vec naveo jos prije 20 tak dana : uravnotezivanje wikipedije , jer ovdje pisu i srpski ljevicari , i jos se kopiraju clanci sa hr i bs , onda ne vidim problem da se kopira ni sa sr ... --Tekstovi 09:46, 26 oktobar-листопад 2010 (CEST)

ja sam tek sada stigao da malo sredim članak. izvinjavam se što to nisam učinio pre. još uvek nije dobar, ali bar su malo stvari stavljene u kontekst i već je bolji neko izvorni članak na hr wiki, što je ustalom i poenta kopiranja članaka. --Mladifilozof (razgovor) 03:39, 29 avgust-коловоз 2012 (CEST)