Razgovor:Marko Ivković

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Marko Ivković.
Rad na člancima


Relevantnost informacija[uredi kod]

Ubistvo je izazvalo svojevrsni "rat" između srpskih i bošnjačkih navijača na društvenim mrežama, čemu su doprineli navodni Ivkovićevi statusi na Fejsbuku gde je kroz parolu Nož, žica, Srebrenica iskazivao podršku masakru u Srebrenici. Također su zabeležene pretnje osvetničkim akcijama protiv turskih državljanja, paljenjem džamija u Srbiji i turske ambasade od strane radikalnih srpskih navijača.

Kakve ovo veze sa ima sa člankom? Ovo nije relevanto. [1] Sajt saff.ba je nešto tipa dnevno.hr i ostalo znači hejterski sajt. Zar se moraju drugi linčovati i posle smrti? --79.101.145.135 11:09, 24 студени-novembar 2014 (CET)

Ima veze s člankom, pošto, ako se ne stavi u društveni kontekst, sam članak ne prelazi prag značaja. Informacije o njegovom navodnom statusu na facebooku mogu se naći i na drugim portalima, a bio je i shareovan na fejsu. Za sagledavanje jednog zločina važna je ne samo psihologija počinioca, nego i psihologija žrtve. --Igor Windsor (razgovor) 11:18, 24 студени-novembar 2014 (CET)

Hajde još nešto izmisli kao tipa da je on izazivao navijače u Turskoj. Nemoj mi samo to molim te reći da je radio. Nemoj praviti druge budalama. --79.101.145.135 11:22, 24 студени-novembar 2014 (CET)

Šta sam izmislio? --Igor Windsor (razgovor) 11:26, 24 студени-novembar 2014 (CET)

Ja tebi opet ponavljam da se ne praviš blesav svesno i namerno radiš neke stvari čim ti kažeš

Za sagledavanje jednog zločina važna je ne samo psihologija počinioca, nego i psihologija žrtve.

po toj logici je on izazivao nekoga i zato je trebao da bude ubijen. Prenosiš bošnjačke budalaštine koje od Srebrenice prave novi Jasenovac. --79.101.145.135 11:42, 24 студени-novembar 2014 (CET)

Ja ne znam stvarno koliko neko treba biti mentalno ograničen da poveruje u gluposti koje objavljuje ultra relevantvni sajt saff.ba??? Ajde nam pokažite njegov pravi profil pa još i da poverujem ali ova glupost, ovo prelazi granice normalne osobe... Znači čovek kao da je znao da će umreti pa je stavio sebi na profil crno-belu sliku, pritom jednu jedinu sliku koja se pojavila na internetu, i piše nož, žica, srebrenica a ide na gostovanje u Tursku??? Ovo je stvarno smejurija nevidjenih razmera.--Bozalegenda (razgovor) 19:50, 24 студени-novembar 2014 (CET)

A da ne spominjem da status nema nijedan lajk, komentar ili bilo šta... Plus ovaj koji je izmišljao ovu glupost treba da zna da ta pesma ide „Svaki Turčin zna svaka BULA (a ne budala) zna da je Obilić srpski sin zaklao Murata“... Znači i čovek sa izuzetno niskim nivoem inteligencije može lako da primeti da je ovo najobičnija nameštaljka.--Bozalegenda (razgovor) 19:56, 24 студени-novembar 2014 (CET)

OK. Sklonjena je slika koja je ilustrovala taj navodni status, a on se sada samo spominje u članku (uz jasnu ogradu da se radi o navodnom statusu), jer je - čak i ako se radi o izmišljotini - uticao na eskalaciju negativnih reakcija s elementima nasilja. Članak će se dopunjavati kako pouzdane informacije budu postojale dostupne. --Igor Windsor (razgovor) 20:04, 24 студени-novembar 2014 (CET)
Ok, drago mi je da skinuta slika, ali i taj ceo tekst je skroz nepotreban. Nisam znao da se na vikipediji pišu nacionalistička prepucavanja na fejsbuku, koja su uzgred svakodnevna. Ako je već toliko bitna reakcija u susednim zemljama, zašto onda ni reč nije napisana o navijačima iz Tuzle (Bošnjacima) koji su na utakmici prvenstva BiH odali počast preminulom momku... to je mnogo više bilo zastupljeno u medijima, nego kojekakva izmišljotina koja je objavljena na jednom jedinom i skroz nerelevantnom sajtu.--Bozalegenda (razgovor) 20:14, 24 студени-novembar 2014 (CET)