Razgovor:Marija Verner

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Marija Verner.
Rad na člancima


Uhapšena (i)li pogubljena?[uredi kod]

Opet problem vezan uz korištenje jednog izvora za ozbiljnu, opsežnu i osjetljivu temu. Na Googleu nema nikakvih rezultata za Mariju Verner izuzev članka u "Večernjim novostima". A, što je još važnije, članak ne navodi kada je i da li je uopće pogubljena.

I ponovno imamo problem sa značajem. Osim što je bila članica KPJ i stradala u Velikoj čistki, ne postoji nijedan razlog zašto bi se o njoj napisao enciklopedijski članak. To što je radila u Profinterni može značiti svašta - mogla je biti generalni sekretar, ali i obična sekretarica. O tome u članku jednostavno ništa ne piše, kao ni u izvoru na kome se temelji. --OC Ripper (razgovor) 13:51, 22 jul-српањ 2014 (CEST)

slažem se, za ovu osobu trenutno nema dovoljno podataka niti da utvrdimo datum smrti, niti uopšte njen značaj. Ja sam započeo članak kao klicu, u nadi da ćemo uskoro naći još neki izvor. Ukoliko u dogledno vreme ne bude pronađeno ništa novo, onda verovatno neće proći kriterijum značaja. --Mladifilozof (razgovor) 00:05, 23 jul-српањ 2014 (CEST)
Evo, ne znam nemački, ali izgleda da se dotična zvala Greta, a u Moskvi je živela pod pseudonimom Maria Werner [1]