Razgovor:Drugi čečenski rat

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Ishod rata[uredi kod]

Nazvati ishod ruskom "Pirovom pobjedom" je, u najmanju ruku, nategnuto. Reference na kojima se temelje takve ocjene potiču iz 2000. godine i 2001. godine. U međuvremenu su se okolnosti značajno promijenile. Inzistirati na takvim tvrdnjama bi bilo isto kao navoditi da je Drugi svjetski rat završio pobjedom Sila Osovine i to temeljiti na člancima New York Timesa iz kasnog proljeća 1941. godine. --OC Ripper (razgovor) 14:10, 16 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Autor reference može biti u pravu, ali mislim da se to može potvrditi tek u kontekstu koji daje nešto duži protok vremena. Općenito, izraz korištenje izraza "Pirova pobjeda" - barem u infokutijama - ima smisla jedino u slučajevima kada je na temelju objektivnih činjenica potpuno jasno da je neka strana dobila bitku, da bi kasnije izgubila rat. Uostalom, mislim da u ovom konkretnom slučaju ne bi trebali ići dalje od kriterija koji se koriste na en.wiki. --OC Ripper (razgovor) 15:17, 16 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Primedbe na članak[uredi kod]

S obzirom da je članak sad kandidat za izabrani, možda bi se, umesto pokušaja opšte ravnopravne zastupljenosti izvora, mogli izdvojiti konkretni delovi u tekstu koji se smatraju spornim ili bi se kao takvi mogli percipirati? Idući bi korak bila potraga za drugim izvorima u vezi s tim konkretnim delovima i potom odabir najpouzdanije varijante ili, pak, iznošenje više glavnih mišljenja/varijanti o tim spornim delovima. --Igor Windsor (razgovor) 13:24, 2 студени-novembar 2014 (CET)

Dotjerivanje[uredi kod]

Odlučio sam započeti s manjim sređivanjem uvodnog segmenta, s time da preciziramo navode o početku, kraju, sukobljenim stranama, a kasnije krenemo na dotjerivanje drugih detalja. --OC Ripper (razgovor) 15:49, 8 студени-novembar 2014 (CET)

Uvod/pozadina rata[uredi kod]

Mislim da je previše naglaska stavljeno na drevnu prošlost, a manje na događaje u periodu 1996-1999. godine. Većina drugih wikipedija počinje upravo sa Hasavjurtskim sporazumom, odnosno opisuje stanje u Čečeniji nakon sklapanja primirja i primjene mirovnog sporazuma. Bilo bi vrlo dobro ukratko opisati i stanje u samoj Rusiji u tom periodu, kako bi se akcije Kremlja i promjena službene politike mogle staviti u određeni kontekst. --OC Ripper (razgovor) 11:05, 11 студени-novembar 2014 (CET)

Dvije faze rata[uredi kod]

Mislim da ima daleko više smisla da pojednostavimo podjelu na konvencionalnu i gerilsku fazu. --OC Ripper (razgovor) 23:08, 25 decembar-просинац 2014 (CET)