Razgovor:Dobrujevac (Aleksinac)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Dobrujevac (Aleksinac).
Rad na člancima


Selo Dobrujevac se nalazi na lokalnom putu izmedju sela Katun i Stanci, koji vodi do sela Lipovac, odnosno do Manastira Sveti Stevan kod zela Lipovac. Selo ima oko 140 domacinstava, medju kojima je dosta i onih koji samo vikendom borave u selu.

Савет Месне заједнице у садашњем саставу ради од јануара 2008.године, док је на задњим изборима делимично измењен, исти чине 7 чланова и то: Председник: Војкан Вукић Заменик председника: Бојан Радојковић Чланови: Стефановић Александар, Југослав Тодоровић, Игор Ивановић, Дејан Живковић и Жикица Стојадиновић.

Савет може да се похвали да је протекле године,након преузимања власти од претходног сазива, прво решено увођење и обнова сеоске расвете уз помоћ свих мештана. Такође, уз помоћ локалне самоуправе извршена је изградња терена за мали фудбал, док је средствима МЗ извршено осветљење истог. За крај ове године планирамо да поменути терен оградимо жичаном оградом и делимично санирамо потпорни зид. Такође, извршена је делимична реконструкција терена за одбојку који је и осветљен,мада се налази поред сеоског дома културе који је у веома руинираном стању, као уосталом и већина домова културе у нашој општини.

У сарадњи са ФК Катун из Катуна извршена је оправка и санација фудбалског терена о за крај године је планира ограђивање истог као и изградња кућица за резрвне играче.

Током августа и септембра месеца о.г. Савет МЗ је уз помоћ локалне самоуправе и уз учешће мештана извршио изградњу сеоског водовода а у току је поступак за избор извођача радова за изградњу резервоара чиме ће се цео пројекат заокружити.