Bolnica Broadmoor

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Bolnica Broadmoor
Broadmoor Hospital - geograph.org.uk - 106921.jpg
Broadmoor 2006. godine
Lokacija
Mjesto Crowthorne
Regija Berkshire
Država  Ujedinjeno Kraljevstvo
(Engleska)
Historija
Osnovana 1863.
Ustrojstvo
Vrsta bolnice psihijatrijska bolnica
Zdravstvene usluge
Broj kreveta 284
Linkovi
Web stranica bolnice Pictograms-nps-hospital-2.svg

Bolnica Broadmoor [ˈbrɔːdˌmɔː] (engl. Broadmoor Hospital), psihijatrijska bolnica visokog osiguranja u Crowthorneu, Berkshire, Engleska. Broadmoor je najpoznatija od tri engleske psihijatrijske bolnice visokog osiguranja, uz Ashworth i Rampton. Škotska ima sličnu ustanovu u Carstairsu, znanu kao Državna bolnica, iako se češće koristi naziv Bolnica Carstairs, čija nadležnost obuhvaća Škotsku i Sjevernu Irsku.

Cjelokupni kompleks Broadmoor može primiti 260 pacijanata, sammo muškaraca, s obzirom da je ženski odjel zatvoren i premješten u Southall u rujnu 2007. godine, s tim da je dio pacijentica završio u Ramptonu, a dio po drugim engleskim ustanovama. Isto tako, oko 36 pacijenata se u svakom trenutku nalazi u nekoj drugoj ustanovi na probnom otpustu. Većina pacijenata boluje od teških mentalnih poremećaja, a većina ih ima i nekakav poremećaj ličnosti. Većina ih je osuđena za teške zločine ili je proglašena neuračinjivima tijekom procesa za iste. Prosječni boravak pacijenta traje oko 6 godina, ali neki su pacijenti poremetili prosjek ostavši u bolnici 30 ili više godina. Ipak, većina ih ostaje znatno manje od 6 godina.

Poznati pacijenti[uredi - уреди | uredi kôd]


Reference[uredi - уреди | uredi kôd]

  1. Daily Times of Pakistan, Terrorists planning chemical hit on European targets, December 19, 2002
  2. BBC News | England | Devon | Failed bomber's recruiters hunted
  3. Facts related in non-fictional book Savage Grace by Natalie Robins and Steven M. L. Aronson [1985, ISBN 978-0-688-04373-5], and more recently in the Tom Kalin's film Savage Grace (2007)

Eksterni linkovi[uredi - уреди | uredi kôd]