Varman (dinastija) – razlika između verzija

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Legobot (razgovor | doprinos)
m Bot: migracija 4 međuwiki veza sada dostupnih na stranici d:q1109008 na Wikidati
m Bot: popravljanje preusmjeravanja
Red 1: Red 1:
'''Dinastija Varman''' je bila [[dinastija]] vladara koja je od oko 350. do oko 650. upravljala državom [[Kamarupa]] u današnjoj istočnoj [[Indija|indijskoj]] državi [[Assam]]. Ponekad se također naziva i dinastija Naraka ili dinastija Bhauma. Njen prvi vladar je bio Pushya Varman. Od svih vladara dinastije bio je najpoznatiji posljednji - [[Kumar Bhaskara Varman]], koji je za sebe tvrdio da je potomak boga [[Višnu]]a, ali je svejedno prigrlio [[budizam]] i pratio sjevernoindijskog cara [[Harsha|Harshu]] na njegovim hodočašćima.
'''Dinastija Varman''' je bila [[dinastija]] vladara koja je od oko 350. do oko 650. upravljala državom [[Kamarupa]] u današnjoj istočnoj [[Indija|indijskoj]] državi [[Assam]]. Ponekad se također naziva i dinastija Naraka ili dinastija Bhauma. Njen prvi vladar je bio Pushya Varman. Od svih vladara dinastije bio je najpoznatiji posljednji - [[Kumar Bhaskara Varman]], koji je za sebe tvrdio da je potomak boga [[Višnu]]a, ali je svejedno prigrlio [[budizam]] i pratio sjevernoindijskog cara [[Harša|Harshu]] na njegovim hodočašćima.


==V. također==
==V. također==

Verzija na datum 17 juni 2013 u 15:20

Dinastija Varman je bila dinastija vladara koja je od oko 350. do oko 650. upravljala državom Kamarupa u današnjoj istočnoj indijskoj državi Assam. Ponekad se također naziva i dinastija Naraka ili dinastija Bhauma. Njen prvi vladar je bio Pushya Varman. Od svih vladara dinastije bio je najpoznatiji posljednji - Kumar Bhaskara Varman, koji je za sebe tvrdio da je potomak boga Višnua, ali je svejedno prigrlio budizam i pratio sjevernoindijskog cara Harshu na njegovim hodočašćima.

V. također