Vodenjak (znak) – razlika između verzija

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
MerlIwBot (razgovor | doprinos)
m Robot: Modifying mzn:میرماmzn:دلو برج
m r2.7.3) (robot Dodaje: lt:Vandenis (Zodiako ženklas)
Red 69: Red 69:
[[ka:მერწყული (ასტროლოგია)]]
[[ka:მერწყული (ასტროლოგია)]]
[[lb:Waassermann (Astrologie)]]
[[lb:Waassermann (Astrologie)]]
[[lt:Vandenis (Zodiako ženklas)]]
[[mhr:Вӱд йоктарыше (зодиак тамга)]]
[[mhr:Вӱд йоктарыше (зодиак тамга)]]
[[mk:Водолија (хороскопски знак)]]
[[mk:Водолија (хороскопски знак)]]

Verzija na datum 7 februar 2013 u 22:28

Vodenjak

Vodenjak ili Vodolija (lat. Aquarius) je jedan od 12 horoskopskih znakova. Osobe rođene od 21.1. do 19.2. su rođene u znaku vodenjaka.


Ljubav

Potrebno mu je puno slobode i prostora. Vodenjakov partner treba biti uvijek spreman na kompromise. Teško nalazi osobu koja ga može potpuno zadovoljiti i prihvatiti njegove potrebe. No, kada voli, on voli u potpunosti i predaje se osobi koja vraća u istoj mjeri.

Posao

Vodoliji je potreban posao koji će ohrabrivati njeno nezavisno razmišljanje i u kojem će se ceniti njena genijalna inventivnost. Šta god radila, treba joj puno slobode. Iako nikad ne beži od ličnih odgovornosti, najbolje joj odgovara grupni rad. Novac nije najvažnija stvar u izboru karijere - ponekad je zapravo malo odsutna kada je u pitanju svakodnevni posao. Zanimanja za Vodoliju su: fotograf, inženjer, kompjuteri, režiser, glumac, balerina, pronalazač, istraživač, fizičar, antikvar, novinar, okultista...

Žena

Žene vodenjaci su radoznale, vole zabave na kojima često puno piju, ali to ih ne spriječava da su sportski aktivne. Žena Vodolija ima visoke standarde i insistira na tome da bude tretirana s poštovanjem. Bez kompromisa! Ona je senzitivna intelektualka koja voli zabave i društvo. Ona je iskrena, direktna i otvoriće srce onima koji joj znače. Ova žena zna da daje, uvek je spremna da posavetuje one koji su u nevolji; ona je sposobna i za izvršavanje nekih tipično muških poslova i retko izabira sebi partnera sudeći po tome šta on za nju moze uraditi. Ova dama voli putovanja i osećaj nezavisnosti u svojoj egzistenciji. Ona zahteva puno ljubavi i prijateljstva, i sve to mora biti onako kako ona zamišlja. Ona nije toliko opsednuta idejom da se uda i prvo što trazi je intelektualna stimulacija. Ona jeste non-konformista i jako je nepredvidiva, ali to ne znači da ova žena želi neobican ljubavni zivot.

Iako zahteva apsolutnu slobodu za sebe, ovoj ženi je potrebmn svakodnevna ljubav. To ne znači da ona nije u stanju da promeni uloge s partnerom - biće cak jako srećna ako joj se ukaže prilika da ona donosi novac u kuću, pod uslovom da partner preuzme sve domaćinske poslove. Kada jednom odluči da je neko vredan njene ljubavi ili prijateljstva, spremna je da svoju lojalnost doživotno dokazuje. Postoji jedan problem - u recept "kako naći perfektnog ljubavnika" ona je u stanju dodati jos poneke svoje "sastojke", što bi celu stvar moglo da pokvari. Njen izabranik ne mora biti bogat, ali mora biti uspešan. Ona ga neće proveravati, jer polazeći od sopstvene, veruje u njegovu iskrenost, ali ako otkrije nevernost partnera, to ce značiti kraj veze. Strast ne spada baš u njene najjace atribute. Ona je inteligentna, poseduje puno različitih interesa, mnogo prijatelja i dobrih namera, i tretira ljubav kao jednu od svojih mnogih ambicija.

Žena Vodolija ne želi biti tretirana kao sex-objekat. U nedostatku pažnje i naklonosti, često je opsednuta kompleksima niže vrednosti koji je navode da u drustvu cijelo vrijeme priča o sebi, izvrće realnost ili pak potpuno izmisli priče o nekim svojim podvizima, u želji da markira i istakne neke svoje sposobnosti za koje veruje da ih drugi ljudi na njoj ne primećuju. Njena ljubav neće dugo trajati ako joj je partner posesivan i ljubomoran. On treba imati dar da vidi kroz njenu fasadu superioznosti, i da priznaje njenu duboku potrebu da bude poštovana i da se oseća ženstveno. Kada ova dama nađe takvog muškarca, uradiće sve da ostane njegova do kraja života. Kao majka ume da se posveti svojoj deci i da ih podržava u svemu, ali isto to očekuje i zauzvrat od svoje dece.

Zdravlje

Planeta koja vlada Vodolijinim zdravljem je Mesec. To povlači nekoliko implikacija kada je njezino/njegovo zdravlje u pitanju. Pre svega, emocionalno zdravlje ima presudan uticaj na psihofizičko zdravlje u celini. Vodeći računa o svojim emocijama, izbegavajuci depresije i emocionalne nestabilnosti, održavajuci dobro raspoloženje, Vodolija pomažet svom zdravlju u većoj meri nego što se može i zamisliti. S druge strane, Mesec je planeta koja se najbrže kreće kroz Zodijak i za mesec dana prođe kroz sve kuće i znake u horoskopu. To ukazuje da je Vodolijino zdravlje podložno brzim promenama, a takode i terapije koje primenjuje. Zato je za Vodoliju neophodno da redovno i vrlo pažljivo prati svoju zdravstvenu situaciju. Naročito mora obracati pažnju na grudi i stomak, delove tela kojima vlada Mesec. Savetuje se da koristi u što većoj meri sve ono što je srodno svom znaku i Mesecu. Nakit, boje, mirisi, arome, metali, biljke, sve su to faktori koji pospešuju Vodolijino zdravlje. Srebro i biseri su nakit za nju, a boje u njihovim tonovima su pravi zdravstveni tonik. Koristiti u ishrani zeleni biber i krastavce, u što većoj meri.