Spisak pobednika Pariz—Rubea

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Tom Bonen na finišu trke 2009. godine (velodrom u Rubeu).
Tom Bonen trostruki i aktuelni pobednik trke. Slika sa trke 2008. godine
Roger De Vlamink, četvorostruki pobednik trke. Slika sa trke oko Flandrije.
Luj Truselije pobednik trke 1905. godine

Dole je naveden spisak pobednika biciklističke trke Pariz-Rube.

Godina Pobednik Ekipa Drugi Treći
2009. Flag of Belgija Tom Bonen Quick Step Flag of Italija Filipo Pocato Flag of Norveška Tor Hušovd
2008. Flag of Belgija Tom Bonen Quick Step Flag of Švicarska Fabijan Kančelara Flag of Italija Alesandro Balan
2007. Flag of Australija Stjuart O'Grejdi Team CSC Flag of Španija Huan Antonio Fleča Flag of Švicarska Štefen Vezeman
2006. Flag of Švicarska Fabijan Kančelara Team CSC Flag of Belgija Tom Bonen Flag of Italija Alesandro Balan
2005. Flag of Belgija Tom Bonen Quick Step-Innergetic Sjedinjene Američke Države Džordž Hinkapi Flag of Španija Huan Antonio Fleča
2004. Flag of Švedska Magnus Bekstet Alessio-Bianchi Flag of the Netherlands Tristan Hofman Flag of the United Kingdom Unito Rodžer Hamond
2003. Flag of Belgija Peter van Petegem Lotto-Domo Flag of Italija Dario Pjeri Flag of Rusija Vjačeslav Ekimov
2002. Flag of Belgija Johan Museuv Lotto-Adecco Flag of Švicarska Štefen Vezeman Flag of Belgija Tom Bonen
2001. Flag of the Netherlands Servajs Knaven Lotto-Adecco Flag of Belgija Johan Museuv Flag of Latvija Romans Vajnštejns
2000. Flag of Belgija Johan Museuv Mapei Flag of Belgija Peter van Petegem Flag of Njemačka Erik Zabel
1999. Flag of Italija Andrea Tafi Mapei-Quick Step Flag of Belgija Vilfrid Peters Flag of Belgija Tom Stels
1998. Flag of Italija Franko Balerini Mapei-Bricobi Flag of Italija Andrea Tafi Flag of Belgija Vilfrid Peters
1997. Flag of Francuska Frederik Gidon Française des Jeux Flag of Belgija Džo Plankart Flag of Belgija Johan Museuv
1996. Flag of Belgija Johan Museuv Mapei-GB Flag of Italija Đanluka Bortolami Flag of Italija Andrea Tafi
1995. Flag of Italija Franko Balerini Mapei-GB Flag of Ukrajina Andrej Čmil Flag of Belgija Johan Museuv
1994. Flag of Moldavija Andrej Čmil Lotto Flag of Italija Fabio Baldato Flag of Italija Franko Balerini
1993. Flag of Francuska Žilber Diklo-Lasal GAN Flag of Italija Franko Balerini Flag of Njemačka Olaf Ludvi
1992. Flag of Francuska Žilber Diklo-Lasal Z Flag of Njemačka Olaf Ludvi Flag of Belgija Johan Kapiot
1991. Flag of Belgija Mark Madio R.M.O. Flag of Francuska Žan-Klod Koloti Flag of Belgija Karlo Bomans
1990. Flag of Belgija Edi Plankert Panasonic-Sportlife Flag of Kanada Stiv Bauer Flag of Belgija Edvig van Hojdonk
1989. Flag of Belgija Žan Mari Vampers Panasonic-Isostar Flag of Belgija Dirk de Volf Flag of Belgija Edvig van Hojdonk
1988. Flag of Belgija Dirk Demol AD Renting Flag of Švicarska Tomas Vegmiler Flag of Francuska Loran Finjon
1987. Flag of Belgija Erik Vandererden Panasonic-Isostar Flag of Belgija Patrik Verslojs Flag of Belgija Rudi Danens
1986. Flag of Ireland Šon Keli Kas Flag of Belgija Rudi Danens Flag of the Netherlands Adri van der Pul
1985. Flag of Francuska Mark Madio Renault-Elf-Gitane Flag of Francuska Bruno Vojtinek Flag of Ireland Šon Keli
1984. Flag of Ireland Šon Keli Skil-Sem Flag of Belgija Rudi Rogirs Flag of Francuska Alen Bondi
1983. Flag of the Netherlands Heni Kojper Aernoudt Rossin Flag of Francuska Žilber Diklo-Lasal Flag of Italija Frančesko Mozer
1982. Flag of the Netherlands Jan Ras TI-Raleigh Flag of Francuska Ivon Berten Flag of Njemačka Gregor Braun
1981. Flag of Francuska Bernar Ino Renault-Elf-Gitane Flag of Belgija Roger De Vlamink Flag of Italija Frančesko Mozer
1980. Flag of Italija Frančesko Mozer Sanson Flag of Francuska Žilber Diklo-Lasal Flag of Njemačka Ditrih Turau
1979. Flag of Italija Frančesko Mozer Sanson Flag of Belgija Roger De Vlamink Flag of the Netherlands Heni Kojper
1978. Flag of Italija Frančesko Mozer Sanson Flag of Belgija Roger De Vlamink Flag of the Netherlands Jan Ras
1977. Flag of Belgija Roger De Vlamink Brooklyn Flag of Belgija Vili Tajrlink Flag of Belgija Fredi Mertens
1976. Flag of Belgija Mark Demejer Flandria-Velda Flag of Italija Frančesko Mozer Flag of Belgija Roger De Vlamink
1975. Flag of Belgija Roger De Vlamink Brooklyn Flag of Belgija Edi Merks Flag of Belgija André Dierickx
1974. Flag of Belgija Roger De Vlamink Brooklyn Flag of Italija Frančesko Mozer Flag of Belgija Mark Demejer
1973. Flag of Belgija Edi Merks Molteni Flag of Belgija Valter Godefrot Flag of Belgija Roger Rosirs
1972. Flag of Belgija Roger De Vlamink Deher Flag of Belgija André Dierickx Flag of the United Kingdom Unito Barry Hoban
1971. Flag of Belgija Roger Rosirs Bic Flag of Belgija Herman Van Springel Flag of Italija Marino Baso
1970. Flag of Belgija Edi Merks Faema Flag of Belgija Roger De Vlamink Flag of Belgija Erik Leman
1969. Flag of Belgija Valter Godefrot Flandria-De Clerck Flag of Belgija Edi Merks Flag of Belgija Vili Vekemans
1968. Flag of Belgija Edi Merks Faema Flag of Belgija Herman Van Springel Flag of Belgija Valter Godefrot
1967. Flag of the Netherlands Jan Jensen Pelforth Sauvage-Le Jeune Flag of Belgija Rik van Loj Flag of Njemačka Rudi Altig
1966. Flag of Italija Feliče Đimondi Salvarani Flag of the Netherlands Jan Jensen Flag of Belgija Žorž Vandenberge
1965. Flag of Belgija Rik van Loj Solo-Superia Flag of Belgija Edvard Sels Flag of Belgija Vili Vanicen
1964. Flag of the Netherlands Peter Post Flandria-Romeo Flag of Belgija Benoni Behjet Flag of Belgija Ivo Molenars
1963. Flag of Belgija Emil Dams Peugeot-BP Flag of Belgija Rik van Loj Flag of the Netherlands Jan Jensen
1962. Flag of Belgija Rik van Loj Flandria-Faema Flag of Belgija Emil Dams Flag of Belgija Frans Melkenbek
1961. Flag of Belgija Rik van Loj Faema Flag of Belgija Markel Jansens Flag of Belgija Rene Vanderveken
1960. Flag of Belgija Pino Čerami Peugeot-BP Flag of Francuska Tino Sabbadini Flag of Španija Migel Poblet
1959. Flag of Belgija Noel Fore Groene Leeuw-SAS Flag of Belgija Žilber Deme Flag of Belgija Markel Jansens
1958. Flag of Belgija Leon van Dale Faema-Guerra Flag of Španija Migel Poblet Flag of Belgija Rik van Loj
1957. Flag of Belgija Alfred de Brojn Carpano-Coppi Flag of Belgija Rik Van Stenbergen Flag of Belgija Leon van Dale
1956. Flag of Francuska Lujson Bobe L.Bobet-BP-Hutchinson Flag of Belgija Alfred de Brojn Flag of Francuska Žan Forestje
1955. Flag of Francuska Žan Forestje Follis-Dunlop Flag of Italija Fausto Kopi Flag of Francuska Lujson Bobe
1954. Flag of Belgija Remon Impanis Mercier-Hutchinson Flag of Belgija Stan Okers Flag of Belgija Markel Rajkart
1953. Flag of Belgija Germajn Derajke Alcyon-Dunlop Flag of Italija Donato Pjaca Flag of the Netherlands Vut Vatman
1952. Flag of Belgija Rik Van Stenbergen Mercier-Hutchinson Flag of Italija Fausto Kopi Flag of Francuska Andre Mae
1951. Flag of Italija Antonio Bevilakva Benotto-Ursus Flag of Francuska Lujson Bobe Flag of Belgija Rik Van Stenbergen
1950. Flag of Italija Fausto Kopi Bianchi-Ursus Flag of Francuska Moris Dio Flag of Italija Fjorenco Manji
1949. Flag of Italija Serse Kopi,
Flag of Francuska Andre Mae
Bianchi-Ursus,
Stella Dunlop
Flag of Francuska Andre Mae Flag of Belgija Frans Lenen
1948. Flag of Belgija Rik Van Stenbergen Mercier-Hutchinson Flag of Francuska Emil Ide Flag of Belgija Žorž Klas
1947. Flag of Belgija Žorž Klas Rochet-Dunlop Flag of Belgija Adolf Vershuren Flag of Francuska Luj Tjetar
1946. Flag of Belgija Žorž Klas Rochet-Dunlop Flag of Francuska Luj Gotje Flag of Belgija Lisjen Vlamink
1945. Flag of Francuska Pol Me Alcyon Flag of Francuska Lisjen Teser Flag of Francuska Kleber Pio
1944. Flag of Belgija Moris de Simplar Alcyon Flag of Italija Žil Rosi Flag of Francuska Luj Tjetar
1943. Flag of Belgija Markel Kint Mercier-Hutchinson Flag of Belgija Žil Lovi Flag of Francuska Luj Tjetar
1940—1942. Trka nije održavana.
1939. Flag of Belgija Emil Mason Alcyon Flag of Belgija Markel Kint Flag of Francuska Rože Lapebje
1938. Flag of Belgija Lisjen Storm Leducq-Hutchinson Flag of Belgija Luis Hardikest Flag of Belgija Markel van Haute
1937. Flag of Kraljevina Italija (1861–1946) Žil Rosi Alcyon Flag of Belgija Albert Hendriks Flag of Belgija Noel Dekler
1936. Flag of Francuska Žorž Špešer Alcyon Flag of Belgija Romen Mes Flag of Belgija Gaston Rebri]]
1935. Flag of Belgija Gaston Rebri Alcyon Flag of Francuska Andre Ledik Flag of Belgija Žan Arts
1934. Flag of Belgija Gaston Rebri Alcyon Flag of Belgija Žan Vauters Flag of Belgija Frans Bondue
1933. Flag of Belgija Silver Maje Alcyon-Dunlop Flag of Belgija Žilijen Varvake Flag of Francuska Leon Le Kalve
1932. Flag of Belgija Romajn Gajsels Dilecta-Wolber Flag of Belgija Žorž Rons Flag of Njemačka Herbert Sjeronski
1931. Flag of Belgija Gaston Rebri Alcyon Flag of Francuska Šarl Pelisje Flag of Belgija Emil Dekroa
1930. Flag of Belgija Žilijen Varvake Alcyon Flag of Francuska Žan Maršal Flag of Francuska Antonin Manj
1929. Flag of Belgija Šarl Menije La Française-Diamant Flag of Belgija Žorž Rons Flag of Belgija Eme Deole
1928. Flag of Francuska Andre Ledik Flag of Belgija Žorž Rons Flag of Belgija Šarl Menije
1927. Flag of Belgija Žorž Rons Automoto Flag of Francuska Žozef Kirtel Flag of Francuska Šarl Pelisje
1926. Flag of Belgija Žilijen Delbek Alcyon-Dunlop Flag of Belgija Gustaf van Slembruk Flag of Belgija Gaston Rebri
1925. Flag of Belgija Feliks Seler Alcyon-Dunlop Flag of Kraljevina Italija (1861–1946) Pjetro Besteti Flag of Belgija Feliks Seler
1924. Flag of Belgija Žil van Evel Wonder-Russell Flag of Francuska Moris Vil Flag of Belgija Feliks Seler
1923. Flag of Švicarska Hajri Suter Gurtner-Hutchinson Flag of Belgija Rene Vermandel Flag of Belgija Feliks Seler
1922. Flag of Belgija Albert Dejonge Flag of Francuska Žan Rosijus Flag of Belgija Emil Mason
1921. Flag of Francuska Anri Pelisje JB Louvet & La Sportive Flag of Francuska Fransoa Pelisje Flag of Belgija Leon Skijer
1920. Flag of Belgija Pol Deman La Sportive Flag of Francuska Ežen Kristof Flag of Belgija Lisjen Bis
1919. Flag of Francuska Anri Pelisje JB Louvet & La Sportive Flag of Belgija Filip Tis Flag of Francuska Onore Bartlemi
1915—1918. Trka nije održavana.
1914. Flag of Francuska Šarl Kriplan La Française-Diamant Flag of Francuska Luj Lige Flag of Belgija Luj Motja
1913. Flag of Luksemburg Fransoa Faber Peugeot-Wolber Flag of Belgija Čarls Derojter Flag of Francuska Šarl Kriplan
1912. Flag of Francuska Šarl Kriplan La Française-Diamant Flag of Francuska Gistav Garigu Flag of Francuska Moris Letirži
1911. Flag of Francuska Oktav Lapiz La Française-Diamant Flag of Francuska Andre Šarpio Flag of Belgija Kiril van Hauvarte
1910. Flag of Francuska Oktav Lapiz Alcyon Flag of Belgija Kiril van Hauvarte Flag of Francuska Ežen Kristof
1909. Flag of Francuska Oktav Lapiz Biguet-Dunlop Flag of Francuska Luj Truselije Flag of Belgija Žil Maseli
1908. Flag of Belgija Kiril van Hauvarte Alcyon-Dunlop Flag of Francuska Žorž Loržu Flag of Luksemburg Fransoa Faber
1907. Flag of Francuska Žorž Paserje Peugeot-Wolber Flag of Belgija Kiril van Hauvarte Flag of Francuska Luj Truselije
1906. Flag of Francuska Anri Korne Flag of Francuska Marsel Kadol Flag of Francuska Rene Potje
1905. Flag of Francuska Luj Truselije Peugeot-Wolber Flag of Francuska Rene Potje Flag of Francuska Anri Korne
1904. Flag of Francuska Ipolit Okutirje Peugeot Flag of Francuska Sezar Garen Flag of Francuska Lisjen Potje
1903. Flag of Francuska Ipolit Okutirje Peugeot Flag of Francuska Klod Šaperon Flag of Francuska Luj Truselije
1902. Flag of Francuska Lisjen Lena Flag of Francuska Eduar Vatelje Flag of Francuska Ambroaz Garen
1901. Flag of Francuska Lisjen Lena Flag of Francuska Ambroaz Garen Flag of Francuska Lisjen Itsver
1900. Flag of Francuska Emil Bur Flag of Njemačka Jozef Fišer Flag of Kraljevina Italija (1861–1946) Moris Garin
1899. Flag of Francuska Alber Šampion Flag of Francuska Pol Bor Flag of Francuska Ambroaz Garen
1898. Flag of Francuska Moris Garin La Française Flag of Francuska Ogist Stefan Flag of Francuska Eduar Vatelje
1897. Flag of Francuska Moris Garin La Française Flag of the Netherlands Matje Kordan Flag of Švicarska Mišel Frederik
1896. Flag of Njemačko Carstvo Jozef Fišer Diamant Flag of Danska Čarls Mejer Flag of Kraljevina Italija (1861–1946) Moris Garin

Napomene[uredi - уреди | uredi izvor]

Potrebno je dodatno izvršiti transkripciju imena biciklističkih timova. Pogledati: Spisak biciklističkih timova

Vidi još[uredi - уреди | uredi izvor]