Popis bolnica u Hrvatskoj

Izvor: Wikipedia

Kliničke ustanove[uredi - уреди]

  • Klinička bolnica "Dubrava" Zagreb
  • Klinička bolnica "Merkur" Zagreb
  • Klinička bolnica "Sveti Duh" Zagreb
  • Klinički bolnički centar "Sestre Milosrdnice"
  • Klinički bolnički centar Osijek
  • Klinički bolnički centar Rijeka
  • Klinički bolnički centar Split
  • Klinički bolnički centar Zagreb
  • Sveučilišna klinika za dijabetes, endokrinologiju i bolesti metabolizma "Vuk Vrhovac"
  • Klinika za dječje bolesti Zagreb
  • Klinika za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Zagreb
  • Klinika za ortopediju, Lovran
  • Klinika za psihijatriju Vrapče, Zagreb
  • Klinika za traumatologiju Zagreb


Opće bolnice[uredi - уреди]

  • Opća bolnica "Dr. Ivo Pedišić" Sisak
  • Opća bolnica Bjelovar
  • Županijska bolnica Čakovec
  • Opća bolnica Dubrovnik
  • Opća bolnica Gospić
  • Opća bolnica Karlovac
  • Opća i veteranska bolnica "Hrvatski ponos" Knin
  • Opća bolnica "Dr. Tomislav Bardek" Koprivnica
  • Opća bolnica Našice
  • Opća bolnica Nova Gradiška
  • Opća bolnica Ogulin
  • Opća bolnica Pakrac
  • Opća županijska bolnica Požega
  • Opća bolnica Pula
  • Opća bolnica "Dr. Josip Benčević" Slavonski Brod
  • Opća bolnica Šibensko-kninske županije, Šibenik
  • Opća bolnica Varaždin
  • Opća županijska bolnica Vinkovci
  • Opća bolnica Virovitica
  • Opća županijska bolnica Vukovar
  • Opća bolnica Zabok
  • Opća bolnica Zadar

Specijalne bolnice[uredi - уреди]

  • Psihijatrijska bolnica "Dr. Ivan Barbot" Popovača
  • Psihijatrijska bolnica "Sveti Ivan", Zagreb (Jankomir)
  • Psihijatrijska bolnica Lopača
  • Psihijatrijska bolnica Rab
  • Psihijatrijska bolnica Sveti Rafael, Strmac
  • Psihijatrijska bolnica Ugljan
  • Psihijatrijska bolnica za djecu i mladež - Zagreb
  • Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju "Biokovka" - Makarska
  • Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju "Daruvarske toplice"
  • Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju"Kalos" - Vela luka
  • Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju "Krapinske toplice"
  • Sklinika za kardiovaskularne bolesti Medicinskog fakulteta Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku "Magdalena", Krapinske toplice
  • Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju lokomotornog sustava "Akromion", Krapinske toplice
  • Specijalna bolnica za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama, Zagreb (Goljak)
  • Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi, Gornja Bistra
  • Specijalna bolnica Srebrnjak, dječja bolnica, Zagreb
  • Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Stubičke toplice
  • Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju "Naftalan" - Ivanić grad
  • Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju "Thalassotherapia" Crikvenica
  • Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju "Varaždinske toplice"
  • Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju bolesti srca, pluća i reumatizma "Thalassotherapia" Opatija
  • Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Lipik
  • Specijalna bolnica za ortopediju Biograd n/m
  • Specijalna bolnica za ortopedsku kirurgiju i rehabilitaciju "Prim.dr. Martin Horvat" - Rovinj
  • Specijalna bolnica za plućne bolesti Zagreb (Rockfellerova)
  • Specijalna bolnica za plućne bolesti i tuberkulozu - Klenovnik
  • Specijalna bolnica za produženo liječenje Duga Resa

Lječilišta[uredi - уреди]

  • Lječilište Bizovačke toplice
  • Lječilište Topusko
  • Lječilište Veli Lošinj