Perry Mason (TV serija)

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Perry Mason
Format pravosudna serija
Nastupaju Raymond Burr,
Barbara Hale,
William Hopper,
William Talman,
Ray Collins
Wesley Lau
Richard Anderson
Uvodna tema Fred Steiner: "Park Avenue Beat"
Zemlja porijekla SAD
Broj epizoda 271
Produkcija
Trajanje 60 minuta (s reklamama) po epizoda
Emitiranje
Originalni kanal CBS
Originalno prikazivanje 22.5. 1966.[1]

Perry Mason je Emmyjem nagrađena američka dramska TV serija koja se emitirala od 1957. do 1966. Naslovnog junaka, Perryja Masona je u njoj tumačio Raymond Burr. Perry Mason je u seriji bio advokat obrane koji se originalno pojavio u kriminalističkoj prozi Erlea Stanleya Gardnera. Zaplet svake epizode je bio manje-više isti: Masonovom kllijentu se sudilo za ubistvo, ali bi Mason uvijek uspio dokazati njegovu nedužnost dokazujući krivicu druge osobe. Ubica bi se skoro uvijek slomio i priznao zločin u sudnici, a ponekad i na klupi na svjedoke.

Barbara Hale je u seriji glumila Perryjevu vjernu sekretaricu Dellu Street, zvanu "Lijepa" od strane privatnog detektiva Paula Drakea, koga je glumio William Hopper.

William Talman je glumio Masonovog stalnog suparnika, okružnog tužioca Hamiltona Burgera; Ray Collins je glumio ulogu grubog ali marljivog policijskog poručnika Arthura Tragga, koji je često Masonu zadavao poteškoće. Kasnije se Collins zbog poodmakle dobi (66 godina na početku snimanja) pojavljivao sve češće, te su ga naslijedili Wesley Lau kao poručnik Andy Anderson, a kasnije Richard Anderson kao poručnik Steve Drumm.

Nova verzija[uredi - уреди | uredi kôd]

Godine 1973. je bez uspjeha pokušan svojevrsni remake serije sa Monetom Markhamom u glavnoj ulozi. Serija pod nazivom The New Adventures of Perry Mason se održala samo jednu sezonu.[2]

TV-filmovi[uredi - уреди | uredi kôd]

Televizijski producent Dean Hargrove je imao više sreće s ponovnim korištenjem Masonovog lika u seriji TV filmova napravljenih za NBC, a koji su se počeli snimati 1985 godine. Hargrove je uspio ponovno angažirati dvije zvijezde originalne serije - Raymonda Burra i Barbaru Hale - te im omogućiti da repriziraju svoju uloge za TV-film Perry Mason Returns u kome Mason, sada kao sudac žalbenog suda podnosi ostavku kako bi kao advokat branio svoju sekretaricu Dellu od optužbi za ubistvo. William Katt, Halein sin iz stvarnog života, angažiran je za sina Paula Drakea (William Hopper, koji je tumačio lik Paula Drakea umro je prije snimanja serije).

Izvori[uredi - уреди | uredi kôd]

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi kôd]