Otto od Ballenstedta

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Otto, grof Ballenstedta
Suprug/a/e/ziEilika od Saksonije
Plemićka porodicaKuća Ascania
OtacAdalbert II, grof Ballenstedta
MajkaAdelheid od Meissena
Rođen/ac.  1070
Umro/la9. 2. 1123.

Otto od Ballnstedta (njemački: Otto von Ballenstedt), također poznat i kao Otto Bogati (njemački: Otto der Reiche; o. 1070 - 9. februar 1123) bio je njemački plemić iz Askanijske dinastije koji je prvi koristio titulu grofa Anhalta, i nakratko bio vojvoda Saksonije.[1]

Otto je bio najstariji sin grofa Adalberta II od Ballenstedta i Adelheid, kćeri markgrofa Otta I od Meissena. Prije 1095. se bio oženio za Eiliku, kćer saksonskog vojvode Magnusa sa kojom je imao dvoje djece - kćer Adelheid (? - 1139) i sina Alberta Medvjeda.

Nakon tastove smrti je 1106. je naslijedio veliki dio njegovih zemalja. Nadao se kako će naslijediti i titulu vojvode, ali je ona pripala Lotaru od Supplinburga. Tek kada je car Heinrich V smijenio Lotara s mjesta vojvode, Otto je postao vojvoda. Međutim, iste godine se posvadio sa carem te je smijenjen. Nakon toga je postao Lotarov saveznik, te Lotaru 1115. pomogao preuzeti vlast u Saksoniji.

Naslijedio ga je sin Albert, koji će se istaći ratovima protiv slavenskih plemena.

Izvori

[uredi | uredi kod]
  1. Weis, etc; Frederick Lewis Weis, Walter Lee Sheppard, William Ryland Beall, Kaleen E. Beall (2004). Ancestral roots of certain American colonists who came to America before 1700: lineages from Alfred the Great, Charlemagne, Malcolm of Scotland, Robert the Strong, and other historical individuals. Genealogical Publishing Com. str. 241. ISBN 0-8063-1752-3.