Messer Street Grounds

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Messer Street Grounds, domaći teren Providence Graysa

Messer Street Grounds (također poznat kao Messer Park i Messer Field) bilo je nekadašnje bejzbolsko igralište u Providenceu, gradu u američkoj državi Rhode Island. Bilo je domaći teren za Providence Grays, znameniti klub koji se natjecao u National Leagueu od 1878 do 1885.

Igralište je sagrađeno u zapadnom dijelu grada u prvih nekoliko mjeseci 1878. godine, nakon što su Graysi bili primljeni u ligu. Svečano je otvoreno 1.5. 1878. kada se na igralištu okupilo oko 5500 ljudi. Suvremenici su bili impresionirani njegovim dizajnom kao i tehničkim inovacijama koje su Messer Street Grounds činile jednim od najsuvremenijih sportskih stadiona onog doba.

Godine 1884. stadion je renoviran, uključujući mehanički semafor koji je pokazivao telegrafom primljene rezultate utakmica iz obližnjeg Bostona.

Međutim, nakon što je Providence Grays ispao iz National Leaguea, novi nižerazredni Providence Grays nisu mogli opravdati troškove održavanja. Igralište je 1887. godine prodano i srušeno, a na njenom mjestu sagrađene kuće.