Menadžer produkcije

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Menadžer produkcije nadgleda tehničke aspekte proizvodnje (ne kreativne aspekte) filma, uključujući osoblje, tehnologije, budžet i raspored. Njegova je odgovornost da li snimanje ide po rasporedu i unutar budžeta. On takođe pokriva operativne troškove kao što su plate, troškovi proizvodnje, i svakodnevno iznajmljivanje opreme. Menadžer umetničke produkcije u pozorištu je šef produkcije ili organizator pozorišne predstave, a na filmu producent filmskog projekta, izvršni producent ili direktor filma. Producent je osoba na čelu produkcije filma i uz režisera glavna osoba koja radi na filmu.

Producenti su odgovorni za pokretanje procesa produkcije filma i njegovo finansiranje, ali i za unajmljivanje osoblja potrebnog za to.

Producenti učestvuju i u procesu postprodukcije, koja se sastoji od uređivanja filma za njegovu konačnu verziju. Taj se proces takođe sastoji od prikazivanja filma probnoj publici, koja nakon toga daje komentare prema kojima producenti razmatraju moguće nedostatke i traže od režisera da ih ispravi, kako ne bi negativno uticali na kvalitet konačne verzije filma


Vidi još

[uredi | uredi kod]

Spoljašnje veze

[uredi | uredi kod]