Lud, zbunjen, normalan (sezona 6)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Question book-new.svg Ovom članku ili jednom njegovom dijelu nedostaju izvori.
Molimo vas da pomognete Wikipediji i dodate odgovarajuće izvore u članak.
Ovom članku potrebno je sređivanje. To podrazumijeva korekturu, reorganizaciju i usklađivanje sa stilskim standardima Wikipedije na srpskohrvatskom jeziku. Pomozite u njegovom poboljšanju tako što ćete ga urediti.
Lud, zbunjen, normalan (sezona 6)
Zemlja porijekla Bosna i Hercegovina
Broj epizoda24
Emitiranje
MrežaFederalna televizija
Originalno emitiranje3. novembar 2014 (2014-11-03) – 1. april 2015 (2015-04-01)
KronologijaKronologija
← Prethodna
[[Lud, zbunjen, normalan (sezonatsfguwgg

Tozzziz z9 5)|Sezona 5]]

Sljedeća →
Sezona 7
Epizode iz serije "Lud, Zbunjen, Normalan"

Kratak opis[uredi | uredi kod]

Glavnoj postavi se pridružuju Ljubomir Bandović, Zlatan Zuhrić, Džana Pinjo, koja je zamenila Mariju Omaljev u ulozi Barbare, Ksenija Marinković i Admir Glamočak. Mirvad Kurić i Snežana Marković su ponovo unapređeni u glavne uloge. Miraj Grbić, Predrag Ejdus, i Elvira Aljukić su napustili glavnu postavu. Emir Hadžihafizbegović se vratio u glavnu postavu. Aleksandar Seksan se pojavio epizodno u tri epizode.

Uloge[uredi | uredi kod]

Glavne[uredi | uredi kod]

Lik Glumac Glavni Epizodni
Izet Fazlinović Mustafa Nadarević ceo ciklus /
Faruk Fazlinović Senad Bašić ceo ciklus /
Damir Fazlinović Moamer Kasumović ceo ciklus /
DŽema Fazlinović Ivor Šparavalo ceo ciklus /
Marija Mrvica Tatjana Šojić ceo ciklus /
Milan Čmar LJubomir Bandović ceo ciklus /
Reufik Mujkić Goran Navojec ceo ciklus /
Samir Fazlinović Emir Hadžihafizbegović ceo ciklus /
Bahro Burek Zlatan Tuhrić ceo ciklus /
Barbara Fazlinović DŽana Pinjo ceo ciklus /
Ruža Ksenija Marinković ceo ciklus /
Mariofil Šesto Mirvad Kurić ceo ciklus /
Mentor Kosova Ilir Tafa ceo ciklus /
Jure Zaklan Admir Glamočak ceo ciklus /
Senada Fukić Snežana Marković ceo ciklus /

Epizodne[uredi | uredi kod]

Lik Glumac Glavni Epizodni
Đido Mova Aleksandar Seksan / epizode 14-16

Epizode[uredi | uredi kod]

Br. u
seriji
Br. u
sezoni
Naslov Scenarista Reditelj Datum emitovanja
1451 "Poratak" Feđa IsovićElmir Jukić3 Novembar 2014

Iako su svi verovali suprotno, Fazlinovići su i ovog puta uspeli preživeti. Imali su sreću da zakasne na avion koji se srušio na svom putu za Švedsku. Naravno, misleći da su Fazlinovići poginuli, mnogi su se pokušali okoristiti njihovim stvarima. Izetu su otuđene najvrednije stvari: Titova slika i boca maksuzije, dok Faruk ostaje bez kompletne tehnike u produkciji Akord.

Prva pojava Milana Čmara, Bahra Bureka, Ruže i Jureta Zaklana.

Napomena:Emir Hadžihafizbegović, Mirvad Kurić i Snežana Marković su ponovo unapređeni u glavnu postavu 
1462 "Klavir i prostitucija" Feđa IsovićElmir Jukić4 Novembar 2014
Da bi se iskupio, Samir mora Izetu nabaviti klavir. Samir, naravno u svom stilu, krade klavir iz Narodnog kazališta. Refko, da bi skupio novac za otkup tehnike iz produkcije Akord, Džebri drži satove klavira iako Refko ne zna svirati klavir. U Farukov život ulazi Indira koja ima za njega interesantan plan. Da bi otkupio tehniku, Faruk je spreman na sve pa čak i da baviti se prostitucijom. 
1473 "Zatvor" Feđa IsovićElmir Jukić5 Novembar 2014
Izet i Samir su uhvaćeni. Izet ima plan kako da izađu iz zatvora, a za realizaciju im je potreban Refko. Faruku se pruža velika poslovna prilika. Naime, Bahro Burek, TV producent, mu je ponudio da produkcija Akord snima TV seriju. Za realizaciju tog posla mu je potrebna HD kamera. Da bi skupio novac za kupovinu kamere pristaje na Indirin poslovni predlog. U Farukov zivot ponovo ulazi Senada koja od njega traži da prestane raditi ludosti, ali zaboravlja da je on Fazlinović. 
1484 "Starateljstvo" Feđa IsovićElmir Jukić10 Novembar 2014
Mentor, koje je nasledio 2 miliona dolara, po svom advokatu Rizvanu šalje HD kameru. Međutim, kamera mu biva ukradena. Samir nudi Faruku da kupi kameru, ali Faruk nema dovoljno novca. U stanu Fazlinovića postaje gužva. Barbara nudi Damiru nagodbu: ona neće tražiti starateljstvo nad Džebricom ako joj Damir ustupi jednu sobu u njihovom stanu. Izet zapošljava Ladu, profesorku klavira, a za protivuslugu joj ustupa svoju sobu. U Sarajevo dolazi Čombetov brat Kufe. 
1495 "Izbor glumaca za seriju" Feđa IsovićElmir Jukić11 Novembar 2014
Burek dolazi u studio Akord kako bi sa Farukom dogovorio probno snimanje za seriju. Da bi organizovao snimanje nedostaje mu samo jedna sitnica - HD kamera. Samir je uhvaćen pod sumnjom da je ukrao Rizvanovu kameru. Ako je Samir u zatvoru, nije Samirova kamera. Faruk sa Samirom ipak dogovara kupovinu kamere, ali uskoro upravo zbog nje završava u zatvoru. Damir i Barbara žele obnoviti svoju vezu, ali Damir sumnja da ga Barbara vara sa Izetom. 
1506 "Potera za Farukom i Damirom" Feđa IsovićElmir Jukić12 Novembar 2014
U Damirovoj ordinaciji su se pomešali medicinski kartoni te, greškom, umesto da pacijentkinji poveća grudi, Damir ih smanji. Damir, pod pretnjama njenog supruga, beži i skriva se u Ladinoj sobi, (u kojoj ona spava) igrom slučaja gola. Faruk je pobegao iz zatvora i on se od policije skriva u ormaru u Ladinoj sobi, također, go. Spletom okolnosti tu ih zatiću Barbara i Senada. 
1517 "Ne vjeruj slepcu" Feđa IsovićElmir Jukić17 Novembar 2014
Barbara i Damir žele obnoviti svoju vezu te Barbara da bi dokazala da se promenila, preuzima na sebe održavanje kuće. Kufe da bi pospešio zaradu pevajući na ulici, maskira se u prosjaka. Mentoru je u uho ušla voda dok se kupao na bazenu pa ne čuje najbolje. Burek i Faruk su organizovali poslovnu večeru sa direktorom televizije koja treba otkupiti njihovu seriju. Na toj večeri Izet bi trebao prezentovati finansijski plan. Međutim, Izet je popio tablete koje je Barbara čisteći kuću, slučajno pomešala te su mu otkazali koordinacija pokreta i jezika. Dok Izet pokušava doći sebi, Faruk traži od nagluvog Mentora i slepog Kufeta da reše situaciju predstavljajući ih kao ton majstora i kamermana. 
1528 "Pilot epizoda" Feđa IsovićElmir Jukić18 Novembar 2014
Kufe strahuje jer je čitajući mamin dnevnik našao gatarino proročanstvo koje kaže da će joj jedan sin umreti na svoj 37 rođendan, a Kufetu je za desetak dana upravo 37. rođendan. Faruk i Burek počinju snimati pilot epizodu sapunice. Likovi u seriji su svekar, snaha koju glumi Barbara i dječak. Mama od dečaka je Damirova bivša devojka. Damir sumnja da je dečak njegov sin te uzima dlaku za DNK analizu. Barbara čuje da je Damir radio DNK analizu i hvata je panika. 
1539 "Ako laže koza, ne laže DNK" Feđa IsovićElmir Jukić19 Novembar 2014
Izet, igrajući se žmurke sa Džebrom skriva se u ormar u Damirovoj sobi. Tako skriven u ormaru čuje razgovor u kojem Barbara Damiru priznaje da postoji sumnja da Džebra možda nije njegov sin. Izet je van sebe radi te informacije, te se ne trezni danima. Kufeta posećuje inspektor iz Zavoda za penzijsko osiguranje s' ciljem da proveri da li je njegov otac živ, obzirom da ima informaciju da neko drugi prima njegovu penziju. Samir dobija ulogu džeparoša u sapunici, ali se on i previše uživljava u ulogu. 
15410 "Agresivno dijete" Feđa IsovićElmir Jukić24 Novembar 2014
Izet je presretan radi informacije da je Džebra njegov praunuk. Džebrina učiteljica upozorava Damira i Barbaru da Džebrina agresivnost može biti posledica njihovog razvoda braka. Damir i Barbara organiziraju večeru za sve članove porodice Fazlinović. Faruk obećava Senadi da će se uozbiljiti i prestati sa svim glupostima. Marija ima novog momka i to predsednika upravnog odbora Hercegovačke televizije. 
15511 "Utjerivanje dugova" Feđa IsovićElmir Jukić25 Novembar 2014
Pajser i Klofa, ganjaju Kufeta radi kockarskog duga. Barbara planira veliko venčanje, te nagovara Damira da dugove svojih klijenata naplati preko uterivača dugova. Faruk i Izet se takmiče oko Biljane, Farukove profesorke biologije iz srednje škole, ne sluteći da ih ona samo želi iskoristiti. 
15612 "Brak gospodina i gospođe Fazlinović" Feđa IsovićElmir Jukić26 Novembar 2014
Damir i Barbara planiraju venčanje, međutim ni ne slute da je Mariofil, koji im je bio advokat prilikom razvoda, zaboravio predati papire na sud, te da oni nikad i nisu bili razvedeni. Faruk sumnja da je Jure, Marijin novi momak, homo te da je promenio pol i nagovara Mariju da prekine s' njim. 
15713 "Scenario (1. deo)" Feđa IsovićElmir Jukić1 Decembar 2014
Burek saznaje da im neko krade scenarije i prodaje drugoj produkcijskoj kući. Faruk sumnja na Mariju, a Izet na Barbaru te prati Barbaru kako bi dokazao svoje sumnje. Međutim, kako mu je ranije oduzeta vozačka, Izet završava u zatvoru zbog vožnje bez vozačke dozvole. 
15814 "Scenario (2. deo)" Feđa IsovićElmir Jukić2 Decembar 2014

Izet i dalje pokušava otkriti ko prodaje njihove scenarije konkurentskoj produkcijskoj kući. U tu svrhu angažuje i Đido Movu, te zajedno stupaju u akciju. Faruk je na sastanku na slepo s' Marijinom rođakom, ali ga više zanima Kufetova "rođaka" Ana.

Pojava Đida Move. 
15915 "Prisluškivanje" Feđa IsovićElmir Jukić3 Decembar 2014

Senada odlučuje Faruku dati još jednu šansu, ali Faruk treba dokazati njenim roditeljima da se uozbiljio. Stoga ona organizuje večeru. Snimanje serije je prekinuto zbog nedostatka finansija. Izet i Đido Mova, da bi saznali gde Faruk čuva pare koje je dobio prodajom miksete, daju Faruku serum istine.

Pojava Đida Move. 
16016 "Đido Mova" Feđa IsovićElmir Jukić20 Mart 2015

Faruk moli Senadu da im da još jednu šansu. Senada pristaje pod uslovom da uveri njene roditelje da se uozbiljio. Damir želi Mariji i Barbari dokazati da i on može biti lud, te traži od Kufeta da mu nabavi neku drogu. Kufe mu u frižider ostavlja čaj od narkotika. Međutim, umesto Damira, taj čaj popije Faruk.

Pojava Đida Move. 
16117 "Intimna veza" Feđa IsovićElmir Jukić21 Mart 2015
Kufe pozajmljuje pare od kamatara kako bi spasio snimanje serije, te Pajser i Klofa traže Faruka kako bi naplatili dug. I dok je u San Remu organizovano zajedničko gledanje prve epizode serije, Faruk se skriva u hotelskoj sobi. U istom hotelu u tajnosti se sastaju Izet i Ruža. Senada traži Faruka kako bi ponovo pokušali da obnove svoju vezu. 
16218 "Sida" Feđa IsovićElmir Jukić22 Mart 2015
U San Remu se nastavlja snimanje serije, a jedna od uloga dodeljena je glumici Persidi iz Beograda. Mentor je razočaran svojim ljubavnim životom, sve dok se ne pojavi Persida zvana Sida. Faruk, zbog velikog telefonskog računa odlučuje koristiti bebifon za komunikaciju između njega i produkcije Akord. Igrom slučaja, preko bebifona čuje razgovor između Mentora i Kufeta iz kojeg zaključuje da Mentor boluje od neizlečive bolesti. 
16319 "Problemi sa stolicom i pamćenjem" Feđa IsovićElmir Jukić27 Mart 2015
Faruk obećava Senadi da će se, nakon niza nesporazuma zbog kojih su se mimoilazili, naći s' njom tačno u tri sata. Na sudu je zakazano ročište na kojem se Izet mora pojaviti. Damir nabavlja lek za Barbarinog brata, koji ako se konzumira sa alkoholom, dovodi do gubitka pamćenja. Izet i Faruk umesto da popiju minerale za podizanje imuniteta, popiju te lekove, naravno zalijevajući ih s' lozom, te obojica gube pamćenje. To dovodi do totalnog haosa. 
16420 "Tužba" Feđa IsovićElmir Jukić28 Mart 2015
Izetova ljubavna idila iznenada daje drugačiji smisao kada je Izet saznao da je ona titomrzac, te se završava i fizičkim obračunom. Mariofil pronalazi rešenje da spase Izeta od optužbi za napad na Ružu. Izet je u ovom planu spreman na sve. 
16521 "Kad poskupe novine" Feđa IsovićElmir Jukić29 Mart 2015
Marija, da bi pomogla Faruku da izađe iz depresije, u San Remo postavlja bilijarski sto. Kufe i Mentor imaju plan kako da zarade pare, te nagovaraju Faruka da im pozajmi opremu kako bi snimali spotove. Faruk pristaje, ali samo pod uslovom da nađu ozbiljne klijente. Kufe je našao prvi posao - treba snimiti spot za bilijar klub. Vlasnik tog bilijar kluba je Goran, Farukov prijatelj iz srednje škole od kojeg Faruk ima traume. Da bi prebrodio traume mora se dokazati da je bar u nečemu bolji od Gorana. Međutim, na kraju ispada magarac. 
16622 "Slušalice" Feđa IsovićElmir Jukić30 Mart 2015
Marija, da bi pomogla Faruku da izađe iz depresije, u San Remo postavlja bilijarski sto. Kufe i Mentor imaju plan kako da zarade pare, te nagovaraju Faruka da im pozajmi opremu kako bi snimali spotove. Faruk pristaje, ali samo pod uslovom da nađu ozbiljne klijente. Kufe je našao prvi posao - treba snimiti spot za bilijar klub. Vlasnik tog bilijar kluba je Goran, Farukov prijatelj iz srednje škole od kojeg Faruk ima traume. Da bi prebrodio traume mora se dokazati da je bar u nečemu bolji od Gorana. Međutim, na kraju ispada magarac. 
16723 "Faruk" Feđa IsovićElmir Jukić30 Mart 2015
Marija se boji da je latentno zaljubljena u Faruka. Faruka, koji je bio potpuno obuzet mislima o Senadi, udari kamion, te završava u bolnici. Dok je Faruk bio u bolnici, Senada je izašla sa Samirom što utiče na Faruka da donese odluku da izađe iz depresije i završi sa svojom opsednutošću Senadom. A u tome će mu nesebično pomoći Marija. 
16824 "Operacija" Feđa IsovićElmir Jukić1 April 2015

Izet ima zdravstvenih problema te mora na operaciju. Faruk se ne može odlučiti sa kojom ženom želi biti: Senadom ili Marijom. Izet, da bi platio operaciju u Švedskoj, odlučuje prodati stan. I to ne bilo kome.

Poslednja pojava Milana Čmara i Bahra Bureka, poslednja stalna pojava Džeme Fazlinovića, Reufika Mujkića, Samira Fazlinovića, Barbare Fazlinović, Ruže, Mariofila Šesta, Mentora Kosove, Jureta Zaklana i Senade Fukić.'