Little Richard

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Little Richard

Little Richard na sceni u Austinu, mart 2007.
Informacije
Ime po rođenju Richard Wayne Penniman
Alijas Little Richard, The Real King of Rock ‘n’ Roll, The King of Rockin ‘n’ Rollin' Rhythm & Blues Soulin’.[1]
Rođen/a 5. decembar 1932. (1932-12-05) (dob: 90)
Macon, SAS
Umro/la 9. maj 2020
Žanrovi Rock and roll, rhythm and blues, soul, funk, gospel
Zanimanja muzičar, kantautor, glumac
Instrumenti vokali, klavir, klavijature, saksofon
Godine aktivnosti 1945[2]
Diskografske kuće RCA Camden, Peacock, Specialty, Gone, Atlantic, Bell, Brunswick, Coral, Critique, Elektra, End, Guest Star, Kent, Lost-Nite, Mainstream, Manticore, MCA, Mercury, Modern, Vee Jay, Okeh, Reprise, K-Tel, Black Label, Warner Bros., WTG

Richard Wayne Penniman (5. decembar 1932 -9.maj 2020.godine ), poznatiji po umjetničkom pseudonimu Little Richard, bio je američki pjevač, kantautor, muzičar i glumac koji se smatra jednom od najvažnijih ličnosti za razvoj rock and rolla i američke zabavne muzike u 20. vijeku.

Odrastao je u svećeničkoj porodici, ali je odmalena pokazivao interes za muziku, pa je kao tinejdžer napustio školu kako bi se priključio putujućim muzičarima. Postepeno je svojim talentom privukao pažnju muzičkih producenata, a od 1955. do 1957. je snimio niz velikih hitova kao što su Tutti Frutti, Long Tall Sally, Lucille i Good Golly Miss Molly. Svoju karijeru je iznenada prekinuo postavši preporođeni kršćanin, te se orijentirao na gospel muziku i karijeru adventističkog svećenika, izjavivši da je "rock and roll zlo". Nakon što mu se 1962. godine raspao brak, počeo se postepeno vraćati rock and rollu, kao i načinu života kojim su dominirali alkohol, droga i razvrat, uključujući i homoseksualne veze. Niz traumatičnih incidenata 1977. godine ga je natjerao da se ponovno vrati kršćanstvu, a godine 1984. je majci pred smrt obećao da će nastaviti živjeti kao kršćanin. Tada je konačno odlučio pomiriti rock and roll muziku sa svojim kršćanskim uvjerenjima.

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. „Little Richard – Discover music, videos, concerts, stats, & pictures at”. Last.fm. 2009-02-11. Pristupljeno 26. III 2012. 
  2. „Legend: Little Richard - GQ Men Of The Year”. GQ-magazine.co.uk. Arhivirano iz originala na datum 2012-03-05. Pristupljeno 10. XI 2010. 

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]