Liburnicon

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Liburnicon je hrvatska konvencija ljubitelja znanstvene fantastike i fantastike, naprednih znanosti, povijesti i mitologije. Organizator je udruga 'Kulturni front' iz Opatije. Konvencija traje dva dana i održava se u kolovozu u prostorijama OŠ Rikard Katalinić Jeretov, Nova cesta 53, Opatija). Mladi iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva, dolaze u Opatiju na zajedničko druženje. Prvi Liburnicon je održan 2006. pod imenom Abbacon.

Od najvažnijih događanja izdvajamo gostovanje poznatih kanadskih SF/fantasy pisaca kao što su Guy Gavriel Kay i Steven Erikson te predavanja brojnih uglednih znanstvenika i profesora među kojima se posebno ističu dr. sc. Amir Muzur, dr. sc. Marijan Vejvoda, arh. Ranko Starac i ugledni astronom Korado Korlević. Osim kvalitetnih predavanja i projekcija, na Liburniconu se ističe cijeli niz zabavnih sadržaja za sve posjetitelje; radionice za djecu, kompjuterske igraonice, brojne nagradne kvizove, turnire u društvenim igrama, brojni filmovi, glazba te posebno zabavne i originalne Liburniconske igre kao npr. "Star trek boćanje".

Svake godine Liburnicon posjeti nekoliko stotina posjetitelja, a zadnje dvije godine broj posjetitelja je bio veći od 1200.


Vanjska poveznica[uredi - уреди | uredi kôd]