Radnikova ljubav

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Laborer's Love)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
劳工之爱情
RežijaZhang Shichuan
ScenarioZheng Zhengqiu
UlogeZheng Zhegu
Zheng Zhengqiu
Yu Ying
FotografijaZhang Weitao
StudioMingxing Film Company
Datum(i) premijere
5. 10. 1922 (1922-10-05) (Šangaj)
Trajanje30 min.
ZemljaTajvan Kina
Jeziknijemi film
tradicionalni kineski i engleski međutitlovi

Radnikova ljubav (kineski: 劳工之爱情pinyin: Laogong zhi aiqing), također poznat i pod naslovom Romansa trgova voćem (kineski: 掷果缘pinyin: Zhi guo yuan), je kineski kratki nijemi film snimljen 1922 u režiji Zhang Shichuana. Protagonist je nezaposleni stolar, prisiljen za život zarađivati prodajući voće, i koji se zaljubi u kćer bogatog ljekara. Radnja prikazuje kako ga ljekar odbije prihvatiti kao zeta, ali kako domišljati mladić smisli način da mu poveća broj pacijenata i tako osvoji njegovu naklnost. Radnikova ljubav predstavlja najstarije u potpunosti sačuvano ostvarenje kineske kinematografije.[1] Predstavljao je jedno od prvih ostvarenja filmskog studija Mingxing Film Company, a zanimljivo je da je sadržavao i kineske i [[engleski jezik|engleske međutitlove što sugerira da su se njegovi osnivači Zhang Shichuan i Zheng Zhengqiu od samih početaka pokušavali probiti na zapadno tržište.[2]

Uloge[uredi | uredi kod]

Notes[uredi | uredi kod]

  1. „A Brief History of Chinese Film”. Ohio State University. Arhivirano iz originala na datum 2013-09-06. Pristupljeno 2007-04-24. 
  2. Martin Geiselmann (2006). „Chinese Film History - A Short Introduction”. The University of Vienna- Sinologie Program. Pristupljeno 2007-04-25. 

Vanjske veze[uredi | uredi kod]