La caza

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
La caza
španski filmski poster
RežijaCarlos Saura
ProducentElías Querejeta
ScenarioAngelino Fons
Carlos Saura
UlogeAlfredo Mayo
Emilio Gutiérrez Caba
MuzikaLuis de Pablo
FotografijaLuis Cuadrado
MontažaPablo González del Amo
Datum(i) premijere
9. 11. 1966 (1966-11-09)
Trajanje91 min.
Zemlja Španija
Jezikšpanski
Bruto prihod9,336,852 ESP

La caza (sh. Lov) je španski crno-bijeli film snimljen 1966. godine u režiji Carlosa Saure, a koji se smatra jednim od najvažnijih ostvarenja u historiji španske kinematografije.

Po žanru je drama, a protagonisti - koje tumače Ismael Merlo, Alfredo Mayo i José María Prada - su tri sredovječna muškarca koji su se sprijateljili kao pripadnici desničarske Falange u građanskom ratu te koji odlaze zajedno na lov na zečeve, pozvavši sa sobom mladog rođaka jednog od njih (čiji lik tumači Emilio Gutiérrez Caba). Radnja prikazuje kako kao lovište, sticajem okolnosti, koriste ratno bojište na kome su se četvrt vijeka ranije borili protiv ljevičara te kako uspomene, alkohol i vrućina na vidjelo izvlače dugo vremena zatomljene frustracije i zavist koje će se odraziti kroz orgiju nasilja i krvoproliće, prvo usmjerenu prema životinjama, a potom i prema samima sebi.

La caza je privukao pažnju kao jedan od prvih modernih španskih filmova, odnosno ostvarenje koje je koristilo nekonvencionalne tehnike pripovjedanja (poput čestog korištenja voiceovera), odnosno krupne planove za prikaz scena ekstremnog nasilja. Kao takav je privukao pažnju međunarodne kritike, te je na berlinskom filmskom festivalu osvojio Srebrni medvjed za najboljeg režisera.

Uloge[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]