Korisnik:Drevni king

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Privatna ustanova «Perzijsko-bosanski koledž sa internatom» u Lješevu, općina Ilijaš, upisana je u Registar srednjih škola Kantona Sarajeva , koji vodi Ministarstvo obrazovanja i nauke, pod rednim brojem 38. na strani 38. od 17. 08. 1999. godine. 21. 09. 1999.godine, primanjem prve generacije učenika, Koledž je zvanično počeo sa svojim odgojno-obrazovnim radom. Nastavni proces se odvija u skladu sa Nastavnim planom i programom za opće gimnazije Kantona Sarajevo.

Našu školu karakterizira slijedeće: -internatski tip školovanja -svestrano obrazovanje -mlad, stručan i kvalitetan kadar -angažiranje eminentnih profesora i stručnjaka za određene oblasti -moderan kabinet za informatiku -nova i savremena fiskulturna sala -ograničen broj učenika u odjeljenju (maksimalno 24) -značajni rezultati na svim nivoima takmičenja -posjedovanje vlastitih prijevoznih sredstava za organiziranje:

 -izleta
 -ekskurzija
 -posjeta (pozorište, muzej itd.)

-kvalitetna i zdrava hrana proizvedena na vlastitoj farmi -okruženje škole - predivan prirodni ambijent (zelenilo, voćnjaci, i sl.)

koledz1Odjeljenje može sačinjavati najviše 24 učenika, čime je omogućena bolja interakcija između polaznika i nastavnog osoblja i data prilika nastavniku da rano prepozna sklonosti svakog učenika, kao i da obogati časove najsavremenijim nastavnim metodima i sredstvima.

Na prijedlog predmetnih nastavnika i Uprave Koledža često se organizira terenska nastava kako bi se posjetila značajnija historijska mjesta u našoj zemlji, vidjele prirodne ljepote ili u praksu pretočila određena teoretska znanja. Naši učenici stiču znanje o računarima kroz svakodnevnu praksu. Nakon nastave mogu zaviriti u svijet nauke, umjetnosti, kulture i igre putem internetskih istraživanja.