Julija Cezaris (sestra Julija Cezara)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Julia Caesaris
Suprug/a Marko Acije
Potomstvo Atia Balba Prima;
Atia Balba Caesonia;
Atia Balba Tertia
Otac Gaj Julije Cezar
Majka Aurelija Kota

Julija (Julia) je ime koje su nosile dvije kćeri Gaja Julija Cezara i Aurelije Kote koje su istovremeno bile dvije starije sestre znamenitog Julija Cezara. .

Starija od njih se među historičarima ponekad zove Julija Starija (Julija Major), iako rijetko s obzirom na mogućnost zabune zbog poznatije Julije Starije, kćeri cara Oktavijana Augusta. Mlađa i mnogo poznatija je Julija Mlađa (Julia Minor), ali se i to ime rijetko koristi zbog moguće zabune s Augustovom unukom Julijom Mlađom.

Julija Starija

[uredi | uredi kod]

Starija Julija je poznata jedino na šturih Svetonijevih navode, pri čemu se kao njeni unuci navode Lucije Pinarije i Kvint Pedije. Dio historičara vjeruje da je Svetonije greškom kao njene unuke u stvari naveo njene sinove. Dio pak vjeruje da su to unuci Julije Mlađe.

Julija Mlađa

[uredi | uredi kod]

Julija Mlađa je daleko bolje poznata, s obzirom da je bila udana za političara Marka Acija kome je rodila troje djece:

Julija je imala važnu ulogu u skandalu koji je 54. pne. izbio za vrijeme svetkovine Bona Dee u njenoj kući, a kada je u nju, prerušen u ženu, ušao zloglasni Publije Klodije Pulher kako bi se našao sa svojom udanom ljubavnicom. Njena majka Aurelija Kota je prepoznala Publija te zajedno s kćeri svjedočila na procesu koji se kasnije održao.

Izvori

[uredi | uredi kod]

Napomene

[uredi | uredi kod]