Jana Šušteršič

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Jana Šušteršič (Ljubljana, 21. septembar 1985.) je pevačica grupe Neverne bebe.

Biografija[uredi | uredi kod]

Rođena je 21. septermbra 1985. u Ljubljani. Prve tri godine živela je u Libiji, potom godinu dana u Ljubljani. Usled razvoda roditelja, 1989. godine dolazi u Beograd.

Išla je u osnovnu školu “Marko Orešković” na Novom Beogradu i uporedo u osnovnu muzičku školu “Kosta Manojlović’’. U šestom razredu prelazi u muzičku školu “Dr. Vojislav Vučković”, gde do kraja srednje škole klavir uči kod profesora Dejana Stošića.

Kao veoma talentovan pijanista učestvovala je na dosta domaćih i međunarodnih takmičenja, od kojih bi trebalo izdvojiti II nagradu u Strezi (Italija i I mesto u Parizu (Francuska).

Po završetku srednje škole, sa 17 godina, upisuje muzičku akademiju u Beogradu kao 3. na listi od skoro sto konkurisanih mladih pijanista, gde nastavlja studije kod profesora Stošića.

Prvi (i jedini pre ulaska u Neverne bebe) rock bend u kom je Jana bila, bio je bend “Euterpha”, koji je osnovala zajedno sa svojim starim društvom. Bend je postojao 6 meseci i za to vreme postao dosta zapažen u domenu klupskih svirki Beograda.

2003. godine odlazi na takmicenje mladih talenata (3K-dur) gde pobeđuje u svojoj emisiji. Dan posle snimanja pozvao je Milan Đurđević sa idejom da razgovaraju o budućoj saradnji.

Jana je debitovala sa svojom (takođe novom) koleginicom Jelenom Pudar u Herceg Novom 5. jula 2003.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]