Ivan Tudor

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Ivan Tudor, jedan od nekadašnjih igrača Hajduka koji pripada njegovoj prvoj generaciji. Prva mu je utakmica bila još ona prva trening-utakmica iz 1911. u kojoj je igrao za momčad A protiv momčadi B., a igrao i kao kapetan nešto kasnije protiv Calcia, koju je Hajduk dobio sa 9:0. Ukupmo je za Bile do zaključno sa 1913. godinom odigrao 24 prijateljske utakmice i postigao 3 gola.

U 1. javnoj utakmici 1911. protiv Calcia uz njega prvu postavu činili su i Joseph Buchberger, Josip Namar, Petar Bonetti, Vilibald Zuppa, Luka Fakač, Branimir Murat, Božidar Šitić, Šime Raunig, Antun Lewaj i Božo Nedoklan.

1912. godine Tudor je također u prvoj postavi koju su još činili Ampalio Šitić, Božidar Šitić, Robert Salvi, Nikola Gazdić, Božo Nedoklan, Mario Righi, Miho Pilić, Petar Dujmović, Mario Nikolić i Nikola De Marchi; u sastavu je i 1913. u kojem su još Paško Sisgoreo, Robert Salvi, Nikola De Marchi, Luka Kaliterna, Mario Righi, Božidar Šitić, Petar Dujmović, Lovro Tagliaferro, Nikola Gazdić i Božo Nedoklan.

Ivan Tudor je potpalio staru Hajdukovu baraku kako bi se došlo do novca od osiguranja[1], a za to na čijem mjestu je kasnije izgrađen novi Hajdukov dom.

Ivan Tudor bio je Hajdukov blagajnik i 40 godina član uprave [2].

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. Slobodna Dalmacija
  2. ISBN 978-953-7814-04-5 100 Uneseni ISBN nije važeći. godina Hajduka