Henry Burr

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Burr godine 1918.

Henry Burr (15. januar 1882 - 6. april 1941) bio je kanadski pop pjevač koji je uživao popularnost početkom 20. vijeka, a koji je također poznat kao jedan od prvih radijskih zabavljača i producenata. Rođen je Harry Haley McClaskey a uz pseudonim Henry Burr koristoi je i Irving Gillette, Henry Gillette, Alfred Alexander, Robert Rice, Carl Ely, Harry Barr, Frank Knapp, Al King iu Shamus McClaskey.[1][2] Kao jedan od prvih pjevača koji je shvatio mogućnosti nove tehnologije, stvorio je plodnu diskografiju te se vjeruje da je sa 12.000 različitih audio-snimki jedan od najplodnijih pjevača svih vremena.[3] Glas mu je bio tenor, a pjevao je solo, u duetu, triju ili kvartetima. Najpoznatija suradnja mu je bila u sastavu Peerless Quartet.

Izvori[uredi - уреди | uredi izvor]

  1. Edward B. Moogk. "Burr, Henry". Encyclopedia of Music in Canada. http://thecanadianencyclopedia.com/index.cfm?PgNm=TCE&Params=U1ARTU0000490. 
  2. "Exhibit of the Month: Psuedonyms & Those Who Used Them". Stanford University. 6. 12. 2002.. http://ccrma.stanford.edu/groups/edison/exhibit/exhibit.html. 
  3. Greška kod citiranja: Nevaljana oznaka <ref>; nema zadano teksta za reference po imenu CC

Audio[uredi - уреди | uredi izvor]

Eksterni linkovi[uredi - уреди | uredi izvor]