Gunsmith Cats

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Gunsmith Cats
Gunsmith Cats cover.jpg
DVD izdanje animea
ガンスミス キャッツ
(Gansumisu Kyattsu)
Žanr akcija, pustolovina, komedija
Manga
Gunsmith Cats
Autor Kenichi Sonoda
Izdavač Kodansha
Izdavač u Engleskoj Dark Horse
Magazin Afternoon
Datum izlaska Veljača 1991.Lipanj 1997.
Brojevi 8
TV-anime
Gunsmith Cats
Redatelj Takeshi Mori
Producent Teruo Miyahara
Scenarist Atsuji Kaneko
Skladatelj Peter Erskine
Studio Kodansha
VAP
TBS
Emitiranje 1. studeni 1995.1. rujna 1996.
Broj epizoda 3
Trajanje 22 min.
Manga
Gunsmith Cats BURST
Autor Kenichi Sonoda
Izdavač Kodansha
Izdavač u Engleskoj Dark Horse Comics
Magazin Afternoon
Datum izlaska Rujan 2004.Listopad 2008.
Brojevi 5

Gunsmith Cats je japanska anime serija žanra akcijska komedija koju je režirao Takeshi Mori po istoimenoj mangi. Serija je objavljena isključiva na video tržištu i ima samo 3 epizode.

Philip Brophy je usporedio Gunsmith Cats sa ženskom verzijom serijala Smrtonosno oružje.[1] Autor mange Kenichi Sonoda iskoristio je Chicago kao nadahnuće za radnju. Radi potrebe animea, neki tmurniji konteksti stripa - ovisnost o drogama i dječja prostitucija - izbačeni su iz priče kako bi se naglasak stavio na humoristični ugođaj.[2]

Radnja[uredi - уреди | uredi izvor]

Chicago. Rally i May su dvije djevojke opsjednute oružjem pa stoga i vode malu trgovinu koja prodaje puške, pištolje i bombe. Usput dodatno zarađuju kao lovci na glave, a njihova prijateljica je plaha Becky. Jednog dana u njihovu trgovinu uđe inspektor Bill, zadužen za kontrolu oružja, te im "ponudi" da mu pomognu uhititi lokalnog kriminalca ili će im zatvoriti dućan zbog neposjedovanja dozvole i neplaćanja poreza. Rally i May nevoljko pristaju pomoči, no ubrzo se upletu u opasan milje kriminala u koji je upleten i sam političar Edward Haints koji se kandidira za gradonačelnika, pa im mafijaši pošalju rusku atentatoricu Natašu da ih likvidira.

Glasovi[uredi - уреди | uredi izvor]

Kritike[uredi - уреди | uredi izvor]

Ovdje imamo dinamičnu akcijsku seriju koja je za glavu ispred ostalih izdanaka žanra. Kenichi Sonoda ima oko za detalje. Htio je da okolina bude smještena u Chicago pa je osobno otišao u taj grad i napravio fotografije ulica...Ono što najviše nagriza ovaj anime je to da je sve samo akcija i ništa više. Htio sam više saznati o Rally i o prošlosti od Nataše i kako su postali to što jesu.

—Kain, Utmarkt Guld.svgUtmarkt Guld.svgUtmarkt Guld.svgUtmarkt Guld.svgSimple GA.png[3]

Događaji se odigraju iz čiste podobnosti, a ne logike, te stoga ništa ne treba objašnjenja. To ne znači da će se uvrijediti inteligencija gledatelja nego samo da ne treba nikakva osobita kako bi se uživalo u priči...Akcija je jedno područje gdje smatram da anime zapravo nadmašuje mangu. Iako priznajem da je Sonoda sposoban u stvaranju prekrasnih akcijskih scena u crno-bijelom, jednostavno se ne može usporediti sa akcijom u boji i glasnim zvučnim efektima.

—Anime Critic, Utmarkt Guld.svgUtmarkt Guld.svgUtmarkt Guld.svgUtmarkt Guld.svgSimple GA.png[4]

Animacija je tečna i brza kada je potrebno, uvečavajući akciju do potpune slave. Scenarij je također vjeran stilu stripa, sa razmjerno inteligentnom pričom (iako je doduše predvidljiv), lagano začinjen kemijom između Rally i May. Čak ni sinkronizacija nije toliko loša.

—Raphael See, Utmarkt Guld.svgUtmarkt Guld.svgUtmarkt Guld.svgUtmarkt Guld.svgSimple GA.png[5]

Izvori[uredi - уреди | uredi izvor]

  1. Brophy 2005., str. 118
  2. McCarthy 2008., str. 197
  3. "Gunsmith Cats Review". Animeacademy. 14-04-2004. http://www.animeacademy.com/finalrevdisplay.php?id=135. pristupljeno 25-07-2011. 
  4. "Gunsmith Cats Review". Anime Critic. http://www.animecritic.com/gunsmithcats/anr-gunsmithcats.html. pristupljeno 25-07-2011. 
  5. Raphael See. "Gunsmith Cats Review". THEM Anime Reviews 4.0. http://www.themanime.org/viewreview.php?id=113. pristupljeno 25-07-2011. 

Literatura[uredi - уреди | uredi izvor]

Vanjske poveznice[uredi - уреди | uredi izvor]