Frauen sind doch bessere Diplomaten

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Frauen sind doch bessere Diplomaten
Režija Georg Jacoby
Producent Max Pfeiffer
Scenario Karl Georg Külb,
Gustav Kampendonk
Uloge
Muzika Franz Grothe
Fotografija Konstantin Irmen-Tschet,
Alexander von Lagorio
Montaža Erich Kobler, Margarete Noell
Datum(i) premijere
31. oktobar 1941 (1941-10-31)
Trajanje 89 min.
Zemlja Treći rajh Njemačka
Jezik njemački
Budžet 2,4 mil. RM
Bruto prihod 7,9 mil. RM

Frauen sind doch bessere Diplomaten (sh. Žene su bolji diplomati) je njemačka filmska komedija snimljena 1941. u režiji Georga Jacobyja, najpoznatija kao prvi njemački cjelovečernji film u boji.

Radnja je smještena u Njemačku za vrijeme burnih revolucionarnih zbivanja 1848. godine, a protagonistica, koju tumači Marika Rökk, je lijepa plesačica koja nastoji spriječiti zatvaranje lokalnog kazina.

Frauen je nastao kao dio nastojanja nacističkog ministra propagande Josepha Goebbelsa da se njemačkoj publici pruži što potpunija alternativa hollywoodskim filmovima. Goebbels je pri tome bio posebno zabrinut zbog hollywoodskih filmova u boji koji su koristili tehniku Technicolor, te je inzistirao da se koristi tehnika Agfacolor koja je nezavisno razvijena u Njemačkoj 1930-ih. Snimanje je počelo u julu 1939. godine, neposredno pred izbijanje drugog svjetskog rata te se odužilo, velikim dijelom zbog nesnalaženja i velikih problema koje je pred autore postavljala nova tehnologija. Dodatni problem je predstavljao bijeg češkog glumca Karela Štepaneka u London, zbog čega su se morale nadosnimiti sve njegove scene. Snimanje se tako odužilo, a tokom njega su se Rökk i Jacoby vjenčali. Kada je dovršen, predstavljao jedan od najskupljih filmova napravljenih u Trećem rajhu, ali je brzo stekao veliku gledanost te postao jedan od najpopularnijih i komercijalno najuspješnijih filmova svog doba.

Uloge[uredi - уреди | uredi izvor]

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]