Eleanor od Normandije

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Eleanor od Normandije
grofica Flandrije

Suprug/a Balduin IV od Flandrije
Potomstvo Judith
Otac Richard II od Normandije
Majka Judith od Bretanje
Rođen/a 1011/13.
Umro/la iza 1071.

Eleanor od Normandije (1011/13 – iza 1071) bila je normanska plemkinja. Rodila se kao kćer normandijskog vojvode Richarda II i njegove supruge Judith od Bretanje. Imala je tri sestre i dva brata, uključujući budućeg vojvodu Roberta I. Majka joj je umra 1017, dok je Eleanor bila još dijete. Otac joj se potom oženio za Poppu od Envermua, sa kome je imoa dva sina.

Godine 1031. se oženila za grofa Balduina IV od Flandrije, kome je to bio drugi brakj i koji je od nje bio stariji 30 godina. Iz prvog braka, sa Ogivom od Luksemburga, je imao sina Balduina. Nakon braka je dobila titulu grofica Flandrije, a potom s Balduinom imala jednu kćer.[1] Ta kći, koja se zvala Judith (1033 – 5. mart 1094), se udala prvo za Tostiga Godwinsona, earla od Northumbrije, a potom za bavarskog vojvodu Welfa I.

Muž joj je umro 1035. godine, dvije godine nakon rođenja jedinog djeteta. Eleanor je ostala u Flandriji, i umrla iza 1071. Nije izvjesno da je Eleanor bilo njeno pravo ime.[2] Eleanor od Akvitanije, koja je živjela vijek kasnije (i udala se za Henryja II Engleskog, pra-pra-unuka Eleanorinog brata Roberta), je prva osoba u historiji čije je ime zabilježeno kao Eleanor.

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. Charles Cawley, Medieval Lands, Flanders, pristup 6. III 2010
  2. „Medieval Lands Project: NORMANDY,DUKES”. Foundation for Medieval Genealogy. »ELEONORE de Normandie. The Genealogica Comitum Flandriæ Bertiniana refers to "filiam secundi Ricardi ducis Normannorum" as wife of "Balduinum Barbatum" after the death of Ogiva[214]. The Annalista Saxo states that the mother of Judith was "cognatione beati Ethmundi regis", without naming her or giving a more precise origin[215]. Guillaume de Jumièges records that Duke Richard and Judith had three daughters, of whom the second (unnamed) married "Baudouin de Flandre"[216]. The primary source which confirms her name has not yet been identified.« 
Prethodi:
Ogiva od Luksemburga
grofica Flandrije
1030–1035
Slijedi:
Adela Francuska, grofica Flandrije