Die Wirtin von der Lahn

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Die Wirtin von der Lahn
(Susanne – die Wirtin von der Lahn)
RežijaFranz Antel
ProducentCarl Szokoll
Kurt Kodal
ScenarioKurt Nachmann
Uloge
MuzikaGianni Ferrio
Johannes Fehring
FotografijaSiegfried Hold
MontažaEnzo Micarelli
StudioNeue Delta Filmproduktion
Hungaro Mafilm
Aico-Film
Datum(i) premijere
22. 12. 1967 (1967-12-22)
Trajanje91 min.
Zemlja Austrija
 Mađarska
 Italija
Jeziknjemački
Kronologija
Prethodi: Sl(ij)edi:
Frau Wirtin hat auch einen Grafen (1968)

Die Wirtin von der Lahn (sh. Gostioničarka iz Lahna) je austrijsko-mađarsko-italijanska filmska komedija snimljena 1967. u režiji Franza Antela, poznata kao jedno od prvih modernih ostvarenja sa nešto eksplicitnije erotskim sadržajem, odnosno prvo ostvarenje iz serije sa Terry Torday u naslovnoj ulozi.

Radnja se događa u Njemačkoj za vrijeme Napoleonskih ratova, odnosno u Kraljevini Vestfaliji, te prikazuje kako je djevojka po imenu Susanne uspjela naslijediti gostionicu nauštrb muškarca (koga tumači Oskar Sima) koji protiv nje počinje splektariti, a čemu se Susanne suprostavlja zavodeći muškarce.

Film je napravljen u jeku seksualne revolucije i sa njim povezanim kolapsom dotadašnjih cenzorskih standarda. Franz Antel, poznat po izuzetno plodnoj filmografiji, je bio jedan od prvih sineasta koji je iskoristio te trendove kako bi publici pružio prizore eksplicitne golotinje. Usprkos toga, Die Wirtin, u kome se cenzura izruguje tako što se u "ključnim" scenama spušta zavjesa, je vrlo brzo postao prilično "čedan", te će sljedeći nastavci postati još eksplicitniji. Postigao je veliki uspjeh, te je već sljedeće godine snimljen nastavak pod naslovom Frau Wirtin hat auch einen Grafen. Do 1973. će biti snimljeno ukupno pet filmova.

Uloge[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]