Desi Arnaz

Izvor: Wikipedia

Desi Arnaz

Accéder aux informations sur cette image commentée ci-après.

Desi Arnaz (desno) sa suprugom Lucille Ball

Lični podaci
Ime po rođenju Desiderio Alberto Arnaz y de Acha III
Rođenje 2. mart 1917. (1917-03-02)
Santiago de Cuba, Kuba
Smrt 2. decembar 1986. (dob: 69)
Del Mar, Kalifornija, SAD
Bračni drug(ovi) Lucille Ball (1940-1960)
Edith Mack Hirsch (1963-1985)
Profesionalna karijera
Zanimanje glumac, muzičar, producent
Period aktivnosti 1936–1986

Desi Arnaz (2. mart 1917 – 2. decembar 1986.) je bio američki muzičar, glumac i televizijski producent rodom s Kube. 1940-ih je stekao slavu kao vođa latinoameričkog orekstra Desi Arnaz Orchestra, ali je daleko poznatiji po ulozi Rickyja Ricarda u popularnoj TV-seriji I Love Lucy gdje je naslovnu ulogu tumačila njegova supruga Lucille Ball.

Životopis[uredi - уреди]

Desi Arnaz se rodio kao Desiderio Alberto Arnaz y de Acha III, sin kubanskog političara Desiderija Alberta Arnaza i Dolores de Acha. Kada je godine 1933. godine svrgnut kubanski predsjednik Gerardo Machado svrgnut u prevratu koji je vodio Fulgencio Batista, Arnazov otac je zatvoren, a imovina njegove porodice konfiscirana. Nakon šest mjeseci su Arnazovi protjerani u Miami, gdje se mladi Desi Arnaz počeo baviti muzikom i glumom kako bi se prehranio. Godine 1940. je počeo dobivati manje uloge u holivudskim filmovima, a tada se vjenčao i za Lucille Ball. S njom se namjeravao razvesti godine 1944. ali su se prije samog završetka parnice pomirili. Kada je Lucille Ball dobila ponudu da napravi televizijsku adaptaciju My Favorite Husband, Ball je inzistirala da upravo Desi Arnaz tumači njenog muža. Bračni par je, prije samog nastupa u seriji, osnovao i znamenitu producentsku kuću Desilu, zaslužnu za neke od najuspješnijih TV-serija 1950-ih i 1960-ih, uključujući i I Love Lucy.

Desi Arnaz je u braku s Lucille Ball imao dvoje djece - kći Lucie (1951 -) i sina Desija Juniora (1953 - ). Brak, koji je na ekranu funkcionirao savršeno je, međutim, u stvarnom životu zapao u krizu, zbog Desijeve sve manje sposobnosti da se nosi s izazovima televizijske produkcije, a zbog čega je utjehu tražio u alkoholu, drogi i vanbračnim aferama. Stalne svađe supružnika su eskalirale godine 1960. kada su se razveli, a što je koincidiralo s njihovim posljednjim nastupom u seriji The Lucy-Desi Comedy Hour. Godine 1963. se Arnaz oženio za Edith Mack Hirsch, s kojom je ostao do njene smrti 1985. godine. U isto vrijeme se počeo povlačiti iz show-businessa. Pred kraj života su Ball i on ponovno postali dobri prijatelji. Umro je godine 1986. od raka pluća.

Filmografija[uredi - уреди]

Eksterni linkovi[uredi - уреди]