Dave Brubeck Quartet

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
The Dave Brubeck Quartet

The Dave Brubeck Quartet godine 1967.
Informacije
Porijeklo San Francisco, Kalifornija, SAD
Žanrovi Jazz
Godine aktivnosti 1951–
Website davebrubeck.com
Članovi/ce
Dave Brubeck
Bobby Militello
Michael Moore
Randy Jones
Bivši članovi/ce
Paul Desmond
Bob Bates
Joe Dodge
Ron Crotty
Lloyd Davis
Joe Morello
Norman Bates
Eugene Wright
Gerry Mulligan
Jack Six
Alan Dawson
Darius Brubeck
Chris Brubeck
Dan Brubeck

The Dave Brubeck Quartet je američki jazz kvartet, koga je 1951. osnovao Dave Brubeck i u kome su originalno nastupali Paul Desmond na saksofonu i Brubeck na klaviru.[1] Dugo vremena su stalno nastupali u noćnom klubu Blackhawk u San Franciscu a potom počeli sticati popularnost na univerzitetima, izdavši seriju albuma s naslovima kao Jazz at Oberlin, Jazz Goes to College i Jazz Goes to Junior College.

Do 1958. se formirao tzv. Klasični kvartet koji su činili Brubeck, Desmond, Joe Morello na bubnjevima i Eugene Wright na basu.[1] Godine 1959. Dave Brubeck Quartet je izdao Time Out, album koji je sadržavao dotada nepoznate muzičke oblike na kompozicijama kao "Take Five", "Blue Rondo à la Turk" i "Pick Up Sticks". Vrlo brzo je stekao popularnost i platinasti status. Snimljeno je još nekoliko albuma u istom stilu kao Time Further Out (1961), Countdown: Time in Outer Space, Time Changes i Time In. Albumi su bili poznati i po korištenju modernih slikara za autore omota kao što su S. Neil Fujita ua Time Out, Joan Miró za Time Further Out, Franz Kline za Time in Outer Space, i Sam Francis za Time Changes. Vrhuncem karijere im se obično smatra klasični live album At Carnegie Hall iz 1963.

"Klasični" Dave Brubeck Quartet se raspao 1967, a ponovno se okupio tek za 25. obljetnicu godine 1976.[1] Brubeck je godine 1968. formirao novi kvartet s kojim još uvijek nastupa.

Izvori[uredi - уреди | uredi izvor]

  1. 1,0 1,1 1,2 Ramsey, Doug (2005). Take Five: The Public and Private Lives of Paul Desmond. Seattle: Parkside Publications. ISBN 0961726679.