Cinemaware

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije

Cinemaware je kompanija koja se bila bavila proizvodnjom kompjuterskih igri od 1985. godine pa do svog bankrota 1991. godine.

Sadržaj/Садржај

Kompanija[uredi - уреди | uredi izvor]

Bob and Phyllis Jacob su 1985. godine osnovali kompaniju Cinemaware koja svoju prvu igru Defender of the Crown zbog nedostatka novca izdaje bez mnogih zamišljenih mogućnosti 1986. godine. Iako je strateški dio igre bio ograničen ona zbog svoje grafike na Amigi 500 postiže velikih uspjeh i ubrzo su izdane verzije za sve ostale kompjuterske platforme druge polovice osamdesetih godina. U razdoblju 1986 - 1988. godina kompanije Cinemaware će izdati 3 igre koje će se naći na listi 150 najboljih igara svih vremena časopisa Computer Gaming World 1996. godine [1], ali u kasnije razdoblju na taj popis će doći samo igra Wings iz 1990. godine, kada se kompanija već nalazila u raspadu. Sljedeće godine Cinemaware će nestati s tržišta nakon što je bio izdao sveukupno 11 igara.

Igre[uredi - уреди | uredi izvor]

Novi Cinemaware[uredi - уреди | uredi izvor]

Lars Fuhrken-Batista je otkupio 2000. godine sva prava na Cinemaware tako da je kompanija pod njegovim rukovodstvom počela raditi nove verzije svojih starih hitova. Ograničeni uspjesi novih verzija starih igara rezultiraju kupovinom kompanije od proizvođača jeftinih igara eGames čiji cilj je prije svega korištenje imane Cinemaware za svoje proizvode [2].

Izvori[uredi - уреди | uredi izvor]