Burke's Law

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Burke's Law
naslovna špica Burke's Law iz 1963.
Žanrpolicijska serija
KreatorFrank D. Gilroy
Ivan Goff
Ernest Kinoy
NastupajuGene Barry
Regis Toomey
Gary Conway
Eileen O'Neill
Kompozitor muzičke temeHerschel Burke Gilbert
Zemlja porijekla Sjedinjene Države
Jezik/ciengleski
Broj sezona3
Broj epizoda81
Produkcija
Producent(i)Aaron Spelling
Producentska kompanija/eFour Star Television
Barbety
Emitiranje
Originalni kanalABC
Originalno prikazivanje20. septembar 1963. – 1. maj 1965.
Kronologija
Srodne emisijeHoney West

Burke's Law je američka detektivska TV serija koja se originalno prikazivala na programu mreže ABC od 1963. do 1965. Protagonist je bio Amos Burke, milionar koji istovremeno radi u losanđeleski policijski kapetan na čelu odjela za ubistva i rješava kriminalističke slučajeve dok ga voze u njegovom Rolls-Royce Silver Cloudu II. Njegov je lik tumačio Gene Barry.

Karakteristika serije je bila da je naslov svake epizode počinjao sa riječima "Who Killed..." ("Tko je ubio..."), odnosno da je svaka epizoda počinjala sa prikazom ubistva koje je rješavao Burke. Naslov same serije - "Burkeov zakon" - se odnosio na autoritativni način na koji se Burke odnosio prema svojim potčinjenima, odnosno podučavao ih svojim načelima kriminalističke istrage.

Jedna od epizoda serije, gdje se pojavljuje lik privatne detektivke Honey West (koju je tumačila Anne Francis) je poslužila kao podloga za istoimenu seriju koja se emitirala od 1965. do 1966.

Sam lik Amosa Burkea se prvi put pojavio 1961. u epizodi TV-serije The Dick Powell Show gdje ga je tumačio Dick Powell.

Nakon završetka treće sezone 1965. producenti su nastojali eksploatirati tada ogromnu popularnost špijunskih serija kao Man from U.N.C.L.E., te je Amos Burke iz losanđeleske policije prebačen u tajnu vladinu agenciju. Nova serija, pod nazivom Amos Burke, Secret Agent, međutim, nije imala uspjeha te je snimanje obustavljeno nakon jedne sezone.

Godine 1994. je producent Aaron Spelling pokrenuo nastavak serije u kome je vraćen originalni naziv, a Burke ponovno postao policajac, kome je, pak, pomoć pružao njegov sin Peter (koga je tumačio Peter Barton). Ta serija, koja se uglavnom oslanjala na nostalgiju na camp i nostalgiju prema 1960-im, je preživjela jednu sezonu.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]