Blood In Blood Out

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Blood In Blood Out
kino-poster
RežijaTaylor Hackford
ProducentTaylor Hackford
Jerry Gershwin
Scenarioscenario:
Jimmy Santiago Baca
Jeremy Iacone
Floyd Mutrux
sinopsis:
Ross Thomas
UlogeDamian Chapa
Jesse Borrego
Benjamin Bratt
Enrique Castillo
Victor Rivers
Delroy Lindo
Tom Towles
Carlos Carrasco
MuzikaBill Conti
FotografijaGabriel Beristain
MontažaFredric Steinkamp
Karl F. Steinkamp
DistribucijaHollywood Pictures
Datum(i) premijere
16. 4. 1993 (1993-04-16)
Trajanjekino-verzija:
180 min.
režijska verzija:
190 min.
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski
španski
Budžet35,000.000 $ (proc.)
Bruto prihod4,496.583 $

Blood In Blood Out, također poznat i pod naslovom Bound by Honor, je američki igrani film snimljen 1993. u režiji Taylora Hackforda. Po žanru je kriminalistička drama, a radnja prikazuje živote trojice prijatelja - pripadnika hispanoameričke ulične bande - koji odlaze različitim putevima. Veliki dio radnje i likova je inspiriran stvarnim događajima, odnosno višedecenijskim sukobom zatvorskih bandi u zatvorima Kalifornije 1970-ih. Režiser Hackford je kasnije optužio matični studio da nije htio distribuirati film, plašeći se da bi prikaz etničkih bandi i sukoba mogao potaći nerede nalik na one Los Angelesu 1992. godine.

U Hrvatskoj je prikazan pod naslovom Okovani čašću, a u Srbiji pod naslovom Krv za krv.

Radnja[uredi | uredi kod]

Miklo je tinejdžer iz etnički mešovite porodice koji napušta svog oca i vraća se kod majke u meksičko predgrađe Istočni Los Anđeles. Tamo se poveže sa rođacima Pakom i Kruzom, članovima ulične bande „Vatos lokos“, sa kojima je odrastao. Pako je bivši bokser i problematičan tinejdžer u stalnom sukobu sa autoritetima, a Kruz umetnička duša sa slikarskim talentom. Zbog svog mešovitog porekla i fizičkog izgleda (svetla koža i plava kosa i oči), Miklo se bori sa neprihvatanjem i stalnim nepoverenjem od strane svog novog društva i stalno mora da se dokazuje.

Nakon oružanog sukoba sa rivalskom bandom „Tres puntos“, Kruz je teško povređen, a Miklo i Pako su umešani u ubistvo. Taj tragični događaj razdvojio je njihove živote i sudbine zauvek. Kruz se sporo oporavlja od teške povrede kičme, Pako odlazi u vojsku kako bi izbegao zatvorsku kaznu zbog saučesništva u ubistvu, a Miklo je na izdržavanju višegodišnje kazne u zatvoru „San Kventin“, gde se upoznaje sa surovim i nasilnim uslovima zatvorskog života i ponovo bori za svoje mesto u rasno podeljenoj zatvorskoj populaciji, praćen nepoverenjem u meksičkim krugovima zbog svoje svetle puti.

Tokom narednih godina, Kruz postaje priznati umetnik, ali i heroinski zavisnik zbog jakih bolova od stare povrede. Pako nakon izlaska iz vojske gradi karijeru u policiji i postaje zapaženi detektiv u Odeljenju za narkotike. U zatvoru, Miklo uspeva da zadobije poverenje vođe meksičke zatvorske bande „La onda“ čiji je moto „Krv za ulaz, krv za izlaz“ (članstvo se stiče ubistvom, a prestaje tek sopstvenom smrću) i postaje njen član. Deset godina nakon događaja koji im je razdvojio živote, Miklo izlazi na uslovnu slobodu i tri prijatelja iz detinjstva se ponovo susreću, ali u različitim životnim ulogama i na različitim stranama.

Izvori[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]