Berry Berenson

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Berry Berenson
Rođen/a Berinthia Berenson
14. april 1948. (1948-04-14)
Njujork
Umro/la 11. septembar 2001. (dob: 53)
Njujork
Suprug/a/e/zi Anthony Perkins
(1973-1992)

Berinthia “Berry” Berenson ( a.k.a. Berry Perkins) (14.april 1948. – 11.septembar 2001.) je bila američka fotografkinja, glumica i model, najviše poznata kao udovica glumca Entoni Perkinsa.

Sadržaj/Садржај

Karijera[uredi - уреди | uredi izvor]

Nakon kratke karijere modela krajem ’60. postaje fotograf objavljujući fotografije u mnogim časopisima kao što su Life, Glamour, Vogue i Newsweek.

Istovremeno glumi i u nekoliko filmova uključujući Ljudi mačke sa Malkolmom Mekdauelom. 1978.g. glumi uz svog supruga Entoni Perkinsa u filmu Alana Rudolfa Zapamti moje ime, a 1979. u filmu Winter Kills partner joj je bio Džef Bridžis.

Porodica[uredi - уреди | uredi izvor]

Berinthia Berenson je mlađa ćerka Roberta L. Berensona, američkog diplomate koji je kasnije postao uspešan biznismen. Njegova porodica vodi poreklo od litvanskih jevreja. Majka joj je iz plemićke porodice de Wendt de Kerlor koja ima italijanske, švajcarske, francuske i egipćanske korene. Njena starija sestra Marisa Berenson je poznata glumica a njihova baka po majci je bila modna kreatorka Elsa Schiaparelli.

9. avgusta 1973.g. u Kejp Kodu, u Masačusetsu, Beri Berenson se udala za glumca Entoni Perkinsa. Imaju dva sina: glumca i muzičara Oza Perkinsa (1974.) i kantri-rock pevača i kompozitora Elvisa Perkinsa (1976.). Bili su u braku sve do Perkinsove smrti od AIDS-a 12. septembra 1992.

Smrt[uredi - уреди | uredi izvor]

Beri Berenson je poginula u 53.g. u terorističkom napadu 11.septembra 2001.g. u avionu American Airlines Flight 11. Vraćala se kući u Kaliforniju sa odmora provedenog u Kejp Kodu.

Citat[uredi - уреди | uredi izvor]

“Nadam se da nije patila. Teško je zamisliti. Ispunjena sam nadom i ogromnom verom. Mislim da je to ono što vas vodi kroz život ... kroz tragedije, da imate veru.” – Marisa Berenson, na vest o smrti svoje sestre u napadu 11. septembra.