Bürkert

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Bürkert Fluid Control Systems
Burkert logo
Vrsta GmbH & Co.KG[1]
Osnovana 1946[2]
Osnivač(i)Christian Bürkert[3]
Trenutno sjedište Ingelfingen, Njemačka[4]
Ključne osobeHeribert Rohrbeck[5]
Proizvodielektromagnetni ventili, regulacijski ventili, pneumatski ventili, senzori, mikrofluidika, kontroleri i mjerači masenog protoka[6]
Prihod 455 miliona (2016)[7]
Broj zaposlenih2500 (2016)[8]
VlasnikPorodica Bürkert[9]
Web stranicawww.burkert.com

Bürkert Fluid Control Systems (Christian Bürkert GmbH & Co. KG), njemački je proizvođač uređaja za mjerenje i kontroliranje sistema za tekućine i plinove sa sjedištem u Ingelfingenu. Od osnivanja je u porodičnom vlasništvu.[10]

Historija[uredi - уреди | uredi izvor]

Bürkert je osnovao 1946. godine Christian Bürkert. Prvi proizvodi su bili temperaturni regulatori za inkubatore i šporete. Od 1950. godine se firma počinje prvenstveno baviti sistemima baziranim na tekućinama.[11]

Lokacije[uredi - уреди | uredi izvor]

Pored glavnog sjedišta u Ingelfingenu, Bürkert posjeduje fabrike u Njemačkoj (Criesbach, Gerabronn i Öhringen) i Francuskoj (Triembach-au-Val)[12], sa više od 2.500 zaposlenih u čitavom svijetu[13]. Firma je prisutna u 36 države svijeta sa 35 samostalnim firmama. Jedinstveni proizvodi i rješenja prilagođeni potrebama kupca se proizvode u 5 Systemhaus lokacije u Njemačkoj (Criesbach, Drezden, Dortmund), Americi (Charlotte, NC) i Kini (Suzhou).[14]

Proizvodi[uredi - уреди | uredi izvor]

Proizvodi i sistemi firme Bürkert se pronalaze u više od 300 različitih industrija kao što su pivnice, laboratorijska tehnologija, medicinsko inžinjerstvo i zračno-svemirska industrija. Proizvode se elektromagnetni ventili, regulacijski ventili, pneumatski ventili, senzori, kontroleri i mjerači masenog protoka i drugi proizvodi. Pored toga, Bürkert nudi sisteme i rješenja napravljena za potrebe kupca.[15][16]

Odjeli[uredi - уреди | uredi izvor]

Firma se dijeli na osnovu primjene svojih proizvoda na dijelove:

 • Water
 • Gas
 • Hygienic
 • Micro[17]

Izvori[uredi - уреди | uredi izvor]

 1. "Bloomberg Description". https://www.bloomberg.com/profiles/companies/0460088D:GR-buerkert-werke-gmbh. 
 2. "Facts about start". http://www.burkert.com/en/Company-Career/Company/About-Buerkert/The-leading-partner-in-fluid-control-systems/Facts-and-Figures. 
 3. "Fact Sheet Founder". http://www.burkert.com/en/Company-Career/Company/About-Buerkert/The-leading-partner-in-fluid-control-systems/Facts-and-Figures. 
 4. "Main Office". http://www.burkert.com/en/Company-Career/Company/About-Buerkert/The-leading-partner-in-fluid-control-systems/Facts-and-Figures. 
 5. "Bloomberg Overview". https://www.bloomberg.com/research/stocks/private/people.asp?privcapId=12825991. 
 6. "Bloomberg Product Overview". https://www.bloomberg.com/research/stocks/private/snapshot.asp?privcapId=12825991. 
 7. "Hohenloher Tagblatt". http://www.swp.de/crailsheim/lokales/region/wachstumsdelle-bei-buerkert-8012034.html. 
 8. "Annual Report 2016". https://www.burkert.com/en/Company-Career/Company/About-Buerkert/The-leading-partner-in-fluid-control-systems/Facts-and-Figures. 
 9. "Fact Sheet Owner". http://www.burkert.com/en/Company-Career/Company/About-Buerkert/The-leading-partner-in-fluid-control-systems/Facts-and-Figures. 
 10. "Company Overview". http://www.burkert-stiftung.com/en/about/. 
 11. "History". http://www.burkert-stiftung.com/en/about/. 
 12. "ISO 9001:2008 Certification". https://www.burkert.com/en/content/download/2085/34019/version/9/file/EN_ISO-9001-Matrix-Certificate_2014.pdf. 
 13. "New Employees". https://www.burkert.com/en/Company-Career/Company/About-Buerkert/The-leading-partner-in-fluid-control-systems/Facts-and-Figures. 
 14. "Systemhaus Overview". https://www.buerkert.de/de/Unternehmen-Karriere/Unternehmen/Ueber-Buerkert/Weltweit-fuehrend-im-Bereich-von-Fluid-Control-Systems/Buerkert-Standorte/Systemhaus-Loesungen-von-Buerkert. 
 15. "Water Treatment". http://www.dpaonthenet.net/article/120466/Virtual-Water-Treatment-Works-showcases-products-and-solutions.aspx. 
 16. "MCAA Association". https://themcaa.org/manufacturer/burkert-fluid-control-systems/. 
 17. "Business Segments". http://www.burkert.com/en/Company-Career/Company/About-Buerkert/The-leading-partner-in-fluid-control-systems/Facts-and-Figures.