77 Sunset Strip

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
77 Sunset Strip
Efrem Zimbalist Jr 77 Sunset Strip 1962.JPG
Roger Smith, Edd Byrnes i Efrem Zimbalist, Jr. na soundtrack albumu iz 1959. godine
Drugi naziv Sunset 77
radni naslov
Format detektivska serija
Kreator Roy Huggins, autor romana
The Double Take<i kratkih priča gdje se pojavljuje Stuart Bailey[1]
Nastupaju Efrem Zimbalist, Jr.
Roger Smith
Edd Byrnes
Richard Long
Louis Quinn
Jacqueline Beer
Robert Logan
Kompozitor(i) Max Steiner
Jack Halloran aranžman
Zemlja porijekla  SAD
Broj sezona 6
Broj epizoda 206 (Lista epizoda)
Produkcija
Izvršni producent(i) William T. Orr
Jack Webb
Producent(i) Howie Horwitz
Harry Tatelman
William Conrad
Jerry Davis
Fenton Earnshaw
Joel Rogosin
Roy Huggins
Emitiranje
Originalni kanal ABC
Audio format monoaural
Originalno prikazivanje 10. oktobar 1958. –
7. februar 1964.
Kronologija
Prethodi I Love Trouble
Conflict, epizoda: "Anything for Money"
Srodne emisije Surfside 6
Bourbon Street Beat
Hawaiian Eye

77 Sunset Strip je američka TV serija koja se originalno prikazivala na programu mreže ABC od 1958. do 1964. Protagonisti su bili trojica privatnih detektiva koje su tumačili Efrem Zimbalist, Jr., Roger Smith i Edd Byrnes, a čiji je ured bio na Sunset Stripu u Los Angelesu, na fiktivnoj adresi koja je poslužila kao naslov serije.

Tvorac serije je bio Roy Huggins, također i autor romana po kojima se ona temelji. Autorska prava su kasnije postala predmet spora između Hugginsa i studija Warner Brothers, koji je namjerno pustio pilot-epizodu Girl on the Run kao igrani film na Karibima kako bi poslije mogao dokazati da se serija temelji na filmu, a ne njegovim romanima.

Prvotno su protagonisti trebali biti dvojica bivših tajnih agenata - Stuart "Stu" Bailey (koga je tumačio Zimbalist) i Jeff Spencer (koga je tumačio Smith). Međutim, brzo se kao jedan od protagonista nametnuo i njihov mladi čuvar parkinga Gerald Lloyd "Kookie" Kooksoon III (koga je tumačio Byrnes). Iako se u pilot-epizodi pojavio kao serijski ubica opsjednut češljanjem i rock'n'rollom, stekao je takve simpatije gledatelja da su ga u kasnijim epizodama tvorci serije koristili kao humoristični otklon potpuno ignorirajući njegovo hvatanje i osudu na smrt. Kooksoon je s vremenom počeo pomagati dvojici protagonista, a Byrnes je 1960. nakratko napustio seriju tražeći da ima istu plaću kao prva dva glumca. Producenti su popustili pritisku, te je Kooksoon 1961. postao punopravni član detektivskog tima.

Serija je brzo stekla veliku popularnost, te su se mnogi glumci tadašnjeg Hollywooda natjecali da u njoj dobiju gostujuće uloge, kako bi na taj način postali zapaženi. Serija je također potakla Warner Bros da snimi nekoliko sličnih detektivskih serija smještenih na "egzotične" lokacije - Bourbon Street Beat u New Orleansu, Hawaiian Eye na Havajima i Surfside 6 u Miami. Te su serije dijelile isti fiktivni univerzum sa Stripom, te su bila česta "gostovanja" likova među njima.

Međutim, već 1963. godine ta je popularnost počela jenjavati. Produkciju je tada preuzeo Jack Webb a svi likovi osim Baileya su izbačeni iz serije. Snimanje je konačno obustavljeno na polovici sezone 1963/64.

Napomene[uredi - уреди | uredi kôd]

  1. Kevin Burton Smith. „Stuart Bailey”. Thrilling Detective. http://www.thrillingdetective.com/bailey.html. Pristupljeno 2007-08-11. 

Eksterni linkovi[uredi - уреди | uredi kôd]