Šablon:Promo

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
   Ovo je datoteka zaštićena autorskim pravima koju je objavila kompanija ili organizacija u cilju promocije svog rada ili proizvoda u medijima, na primjer reklamni materijal ili promotivna fotografija u press kitu.

Autorsko pravo nad njom najvjerojatnije pripada kompaniji koja je napravila promotivni artikl ili umjetniku koji je napravio dotični predmet; morate navesti podatak o izvoru kao dokaz vlasništva. Nedostatak takvog dokaza je osnova za brisanje slike.

Vjeruje se da se korištenje slika promotivnog materijala u niskoj rezoluciji

može svesti pod poštenu upotrebu po Zakonu o autorskim pravima SAD. Bilo koja druga upotreba ove slike, na Wikipediji ili drugdje, može biti kršenje autorskih prava. Pogledajte Wikipedia:Poštena upotreba.


Napomena pošiljatelju: Molimo dodajte detaljno objašnjenje poštene upotrebe za svaku upotrebu, kao što je opisano na Wikipedia:Korištenje slika, kao i izvor djela i podatke o autorskim pravima. Valja naglasiti kako politika Wikipedije ne dozvoljava postavljanje promotivnih fotografija živih osoba pod poštenom upotrebom, smatrajući kako se za iste može izraditi slobodni ekvivalent. Sve slike koje u roku od pet dana od postavljanja ne budu imale sve potrebne podatke o objašnjenju, izvoru i autorskim pravima, bit će brisane.