Šablon:Infoslika/dok

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Infoslika se koristi kako bi se sažele informacije o ne-slobodnim slikama (slikama na kojima postoji autorsko pravo) koja se po načelu poštene upotrebe/pravedne uporabe (engleski: fair use postavlja radi korištenja na Wikipediji na srpskohrvatskom jeziku.


Primjer[uredi kod]

{{Infoslika
|Opis=
|Izvor=
|Datum=
|Autor=
|Objašnjenje=
}}

Parametri[uredi kod]

Parametar Objašnjenje
Opis Opis slike, odnosno kratka rečenica o tome što ili koga slika prikazuje. Radi se o sekundarnom polju.
Izvor Izvor slike, odnosno mjesto odakle je slika preuzeta, bilo da je web stranica (puni link) ili knjiga (naziv autora, naslov knjige, ISBN broj, godina izdanja). Radi se o primarnom polju.
Datum Datum nastanka datoteke, odnosno kada je ona napravljena (bilo da je točan datum ili vremenski period jer datum nije uvijek poznat). Radi se o sekundarnom polju.
Autor Autor datoteke, odnosno osoba koja je načinila navedeno djelo (fotografiju ili umjetničku sliku) ili je nositelj autorskih prava (flimska kompanija, TV kuća). Radi se o primarnom polju.
Objašnjenje Tzv. Fair Use Rationale, odnosno objašnjenje zašto baš Vi, kao korisnik koji postavlja sliku, smatrate da ta slika treba biti na Wikipediji i zašto je ona bitna. Ovo polje treba popuniti isključivo ako se radi o sliti zaštićenoj autorskim pravima koja spada pod poštenu uporabu. Primjer možete vidjeti ovdje. Radi se o primarnom polju.