Three's Company

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Three's Company
Formatsitcom
KreatorDon Nicholl
Michael Ross
Bernie West
NastupajuJohn Ritter
Joyce DeWitt
Suzanne Somers
Norman Fell
Audra Lindley
Richard Kline
Don Knotts
Ann Wedgeworth
Jenilee Harrison
Priscilla Barnes
Zemlja porijekla Sjedinjene Američke Države
Broj epizoda172 (plus 2 epizode TV-serije The Ropers emitirane u reprizama kao dio originalne serije)
Produkcija
Trajanje23 minuta (po epizodi)
Emitiranje
Originalni kanalABC
Originalno prikazivanje15.3. 1977. – 18.9. 1984.
Kronologija
SlijediThree's a Crowd
Eksterni linkovi
Službene stranice
Za epizodu Entouragea, v. Three's Company (Entourage).

Three's Company je popularni američki televizijski sitcom koji se od 1977. do 1984. emitirao na ABC-ju. Predstavljao je remake britanskog sitcoma Man About the House.

Radnja[uredi | uredi kod]

Serija se uglavnom odvijala u Santa Monici, u iznajmljenom stanu koga su ispočetka dijelile dvije mlade žene - Chrissy Snow (Somers) i Janet Wood (DeWitt). Nakon burne oproštajne zabave koju je priredila njihova cimerica, u kadi su pronašli usnulog Jacka Trippera (Ritter) koji im je rekao kako studira kulinarstvo na lokalnom koledžu. S obzirom da djevojke nisu znale kuhati, palo im je na pamet da Trippera uzmu kao novog cimera. Da bi svog najmodavca Stanleya Ropera nagovorili da to prihvati, rekli su kako je Tripper homoseksualac. S obzirom da je Tripper zapravo bio ženskar, to je bilo plodno tlo za cijeli niz humorističkih situacija.

Glumačka postava[uredi | uredi kod]

Lik Godine Opis Glumac ili glumica
Jack Tripper sve vrijeme Nespretni student kulinarstva (kasnije kuhar, potom vlasnik restorana), mornarički veteran, ženskar i neženja. John Ritter
Janet Wood sve vrijeme Skromna crnka koja je radila u cvjećarni "Arcade Florist." Joyce Dewitt
Christmas "Chrissy" Snow 1977-1981 Šašava plavuša - tipkačica. Suzanne Somers
Stanley Roper (1977-1979) Nametljivi najmodavac. Norman Fell
Helen Roper (1977-1979) Seksualno frustrirana supruga najmodavca. Audra Lindley
Larry Dallas (puno ime Dalliapoulos) sve vrijeme Susjed ženskar i trgovac rabljenim automobilima. Jackov najbolji prijatelji. Richard Kline
Ralph Furley 1979-1984 Nespretni, živopisno odjeveni najmodavac. Don Knotts
Lana Shields 1979 Bogata, starija gospođa zaljubljena u Jacka. Ann Wedgeworth
Cindy Snow 1980-1982 Chrissyina priglupa, nespretna rođaka, sekretarica a potom studentica veterine na UCLA. Jenilee Harrison
Terri Alden 1981-1984 Inteligentna plavuša, bolničarka nesretna u ljubavi. Priscilla Barnes

Kao i mnogi dugotrajni sitcomi, i Three's A Company je doživio značajne promjene glumačke postave. Prva od njih se zbila u proljeće 1979. kada su seriju napustili Fell i Lindley, čiji su likovi postali junaci nove TV-serije The Ropers.

U jesen 1979. Roperove je kao novi najmodavac zamijenio Ralph Furley, koga je tumačio ugledni komičar Don Knotts.

Ipak, najdramatičnija promjena se dogodila 1980. godine kada su počele napetosti u studiju izazvane pregovorima glavnih glumaca sa studijem po pitanju povišice. Troje glavnih glumaca je zahtjevalo da im se honorar poveća s 30.000 na 150.000 US$ po epizodi, kao i 10 % profita. Kada je studio to odbio, Somers je krenula u štrajk i više se nije pojavljivala u studiju. Smatrajući takvo ponašanje neprofesionalnim, DeWitt i Ritter su odbili zajedno s njom nastupati. Studio je nastojao smiriti situaciju snimajući ih odvojeno, ali je na kraju Somersin lik izbačen iz serije. Četvrt vijeka kasnije Ritter se pomirio sa Somersovom, ali DeWitt još uvijek odbija s njom razgovarati.

Kao zamjena je došla Jenilee Harrison u ulozi Chrissyne rođake, ali se ispostavilo kako je njen lik, barem što se ABC-ovih producenata tiče, premlad za humor serije temeljen na seksualnim aluzijama. Stoga je godinu dana uveden novi lik koga je tumačila Priscilla Barnes.

Serija je završila tako što se Jack konačno skrasio sa svojom djevojkom Vicki, a njegove pustolovine su bile predmet novog sitcoma pod nazivom Three's a Crowd.

Vanjski linkovi[uredi | uredi kod]