Radnikova ljubav

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
劳工之爱情
RežijaZhang Shichuan
ScenarioZheng Zhengqiu
UlogeZheng Zhegu
Zheng Zhengqiu
Yu Ying
FotografijaZhang Weitao
StudioMingxing Film Company
Datum(i) premijere
5. 10. 1922 (1922-10-05) (Šangaj)
Trajanje30 min.
ZemljaTajvan Kina
Jeziknijemi film
tradicionalni kineski i engleski međutitlovi

Radnikova ljubav (kineski: 劳工之爱情pinyin: Laogong zhi aiqing), također poznat i pod naslovom Romansa trgova voćem (kineski: 掷果缘pinyin: Zhi guo yuan), je kineski kratki nijemi film snimljen 1922 u režiji Zhang Shichuana. Protagonist je nezaposleni stolar, prisiljen za život zarađivati prodajući voće, i koji se zaljubi u kćer bogatog ljekara. Radnja prikazuje kako ga ljekar odbije prihvatiti kao zeta, ali kako domišljati mladić smisli način da mu poveća broj pacijenata i tako osvoji njegovu naklnost. Radnikova ljubav predstavlja najstarije u potpunosti sačuvano ostvarenje kineske kinematografije.[1] Predstavljao je jedno od prvih ostvarenja filmskog studija Mingxing Film Company, a zanimljivo je da je sadržavao i kineske i [[engleski jezik|engleske međutitlove što sugerira da su se njegovi osnivači Zhang Shichuan i Zheng Zhengqiu od samih početaka pokušavali probiti na zapadno tržište.[2]

Uloge[uredi | uredi kod]

Notes[uredi | uredi kod]

  1. „A Brief History of Chinese Film”. Ohio State University. Arhivirano iz originala na datum 2013-09-06. Pristupljeno 2007-04-24. 
  2. Martin Geiselmann (2006). „Chinese Film History - A Short Introduction”. The University of Vienna- Sinologie Program. Pristupljeno 2007-04-25. 

Vanjske veze[uredi | uredi kod]