Popis gradova u Francuskoj

Izvor: Wikipedia
Gradovi u Francuskoj
Rang Ime Stanovništvo Regija
Popis stanovništva
u 1982
Popis stanovništva
u 1990
Popis stanovništva
u 1999
Procjena
u 2006
1. Pariz 2 176 243 2 152 423 2 125 246 2 141 839 Île-de-France
2. Marseille 874 436 800 550 798 430 793 352 Provansa-Alpe-Azurna obala
3. Lyon 413 095 415 487 445 452 475 995 Rona-Alpe
4. Toulouse 347 995 358 688 390 350 439 228 Pireneji Jug
5. Nica 337 085 342 439 342 738 337 891 Provansa-Alpe-Azurna obala
6. Nantes 240 539 244 995 270 251 277 979 Regija Loire
7. Strasbourg 248 712 252 338 276 391 273 506 Elzas
8. Montpellier 197 231 207 996 225 392 251 700 Languedoc-Roussillon
9. Lille 196 705 198 691 212 597 234 464 Nord-Pas-de-Calais
10. Bordeaux 208 159 210 336 215 363 234 086 Akvitanija
11. Rennes 194 656 197 536 206 229 209 380 Bretanja
12. Reims 177 234 180 620 187 206 197 660 Champagne-Ardenne
13. Le Havre 199 388 195 854 190 905 185 060 Gornja Normandija
14. Angers 136 038 141 404 151 279 170 451 Regija Loire
15. Saint-Étienne 204 955 199 396 175 127 170 416 Rona-Alpe
16. Toulon 179 423 167 619 160 639 169 101 Provansa-Alpe-Azurna obala
17. Grenoble 156 637 150 758 153 317 159 080 Rona-Alpe
18. Nîmes 124 220 128 471 133 424 150 037 Languedoc-Roussillon
19. Dijon 140 942 146 703 149 867 149 480 Burgundija
20. Aix-en-Provence 121 327 123 842 134 222 148 622 Provansa-Alpe-Azurna obala
21. Amiens 131 332 131 872 135 501 143 874 Pikardija
22. Le Mans 147 697 145 502 146 105 143 764 Regija Loire
23. Brest 156 060 147 956 149 634 143 578 Bretanja
24. Tours 132 209 129 509 132 820 142 528 Centre
25. Limoges 140 400 133 464 133 968 141 921 Limousin
26. Clermont-Ferrand 147 224 136 181 137 140 138 524 Auvergne
27. Villeurbanne 115 960 116 872 124 215 132 282 Rona-Alpe
28. Besançon 113 283 113 828 117 733 129 585 Franche-Comté
29. Orléans 102 710 105 111 113 126 125 581 Centre
30. Metz 114 232 119 594 123 776 123 669 Lotharingia
31. Rouen 101 545 102 723 106 592 113 508 Gornja Normandija
32. Mulhouse 112 157 108 357 111 460 111 972 Elzas
33. Perpignan 111 669 105 983 105 115 111 277 Languedoc-Roussillon
34. Caen 114 068 112 846 113 987 109 895 Dolnja Normandija
35. Boulogne-Billancourt 102 582 101 743 106 367 109 175 Île-de-France
36. Nancy 96 317 99 351 103 605 105 456 Lotharingia
37. Argenteuil 95 347 93 096 93 961 102 509 Île-de-France
38. Saint-Denis 90 829 89 988 85 832 97 573 Île-de-France
39. Roubaix 101.602 97 746 96 984 95 456 Nord-Pas-de-Calais
40. Tourcoing 96 908 93 765 93 540 91 264 Nord-Pas-de-Calais
41. Montreuil 93 368 94 754 90 674 90 564 Île-de-France
42. Avignon 89 132 86 939 85 935 90 071 Provansa-Alpe-Azurna obala
43. Asnières-sur-Seine 71 077 71 850 75 837 88 501 Île-de-France
44. Nanterre 88 578 84 565 84 281 86 870 Île-de-France
45. Poitiers 79 350 78 894 83 448 86 012 Poitou-Charentes
46. Colombes 78 777 78 513 76 757 85 899 Île-de-France
47. Créteil 71 693 82 088 82 154 85 215 Île-de-France
48. Versailles 91 494 87 789 85 726 85 044 Île-de-France
49. Pau 83 790 82 157 78 732 83 048 Akvitanija
50. Vitry-sur-Seine 85 263 82 400 78 908 81 260 Île-de-France
51. Aulnay-sous-Bois 75 996 82 314 80 021 80 678 Île-de-France
52. Rueil-Malmaison 63 412 66 401 73 469 77 060 Île-de-France
53. Champigny-sur-Marne 76 176 79 486 74 237 77 023 Île-de-France
54. Antibes 62 859 70 005 72 412 76 924 Provansa-Alpe-Azurna obala
55. La Rochelle 75 840 71 094 76 584 76 510 Poitou-Charentes
56. Saint-Maur-des-Fossés 80 811 77 206 73 069 75 669 Île-de-France
57. Courbevoie 59 830 65 389 69 694 75 577 Île-de-France
58. Béziers 76.647 70 996 69 153 74 472 Languedoc-Roussillon
59. Calais 76 527 75 309 77 333 73 981 Nord-Pas-de-Calais
60. Aubervilliers 67 719 67 557 63 136 72 052 Île-de-France
61. Dünkirchen 73 120 70 331 70 850 71 207 Nord-Pas-de-Calais
62. Mérignac 51 306 57 273 61 992 70 930 Akvitanija
63. Cannes 72 259 68 676 67 304 70 289 Provansa-Alpe-Azurna obala