Brown on Resolution (film)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Brown on Resolution
omot VHS izdanja
RežijaWalter Forde
Anthony Asquith
ProducentMichael Balcon
ScenarioC. S. Forester (novel)
Gerard Fairlie
UlogeJohn Mills
Betty Balfour
Barry MacKay
Jimmy Hanley
MuzikaLouis Levy
FotografijaBernard Knowles
MontažaOtto Ludwig
DistribucijaGaumont British Picture Corporation
Datum(i) premijere
15. 10. 1935 (1935-10-15)
Trajanje70 min.
Zemlja Ujedinjeno Kraljevstvo
Jezikengleski

Brown on Resolution (sh. Brown na Resolutionu), kasnije poznat distribuiran pod naslovom Forever England (sh. Zauvijek Engleska) je britanski crno-bijeli ratno-pustolovni film snimljen 1935. godine u režiji Waltera Fordea i Anthonyja Asquitha. Predstavlja adaptaciju istoimenog romana C. S. Forrestera. Naslovni protagonist, čiji lik tumači John Mills, je vanbračni sin britanskog mornaričkog oficira koji se kao mladić priključi Mornarici i za vrijeme Prvog svjetskog rata, služeći na krstarici u Pacifiku, završi na pustom otoku kao jedini preživjeli član posade nakon njemačkom krstaricom završi. Radnja prikazuje kako se njemački brod usidri na isti otok kako bi obavio popravke, a što protagonistu daje priliku da, iako sam i naoružan jednom jedinom puškom, pokuša osvetiti svoje drugove.

Film, koji je imao snažan patriotski naboj, snimljen je uz pomoć Kraljevske mornarice; ona je producentima "posudila" krstaricu HMS Curacoa, koja je glumila njemački brod (a sama će biti potopljena u Drugom svjetskom ratu. Mladom Millsu, koji će kasnije ostvariti izuzetno plodnu glumačku karijeru, lik Alberta Browna je bila prva glavna uloga u filmografiji.

Godine 1953. je snimljena nova verzija pod naslovom Sailor of the King, koja je vrijeme radnje premjestila u Drugi svjetski rat.

Uloge[uredi | uredi kod]

Izvori[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]