Bitange i princeze (sezona 4)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Bitange i princeze
Sezona 4
Zemlja porijekla Hrvatska
Broj epizoda24
Emitiranje
MrežaHRT
Originalno prikazivanje7. siječnja 2008.
11. lipnja 2008.
Kronologija
← Prethodna
Sezona 3
Sljedeća →
Sezona 5
Lista epizoda

Četvrta sezona sitcoma Bitange i princeze sadrži ukupno 24 epizode te je emitirana od 7. siječnja do 11. lipnja 2008. na drugom programu HRT-a u novom terminu ponedjeljkom navečer, uz izuzetak triju epizoda koje su emitirane van redovnog termina.[1] Četvrta sezona uslijedila je nakon uspješne treće sezone te je, za razliku od prethodne, potvrđena i najavljena bez veće neizvjesnosti, mada je usred produkcije bilo govora o tome da bi to mogla biti posljednja sezona serije, što se pokazalo netočnim jer je serija obnovljena za još jednu sezonu.

Kao i u prethodnoj sezoni, uz autora serije, scenaristički je dvojac Zoran Lazić-Tonći Kožul dao najznačajniji doprinos seriji, kao i redatelj Dražen Žarković, koji je potpisan i kao scenarist na jednoj od epizoda. Vlado Bulić nastavio je suradnju na seriji, opet najčešće u paru s Kulenovićem, a na scenarijima su radili i Aleksandar Holiga te Koraljka Meštrović.

Četvrta sezona obilježila je povratak Tarika Filipovića u prvi plan, s obzirom na narativnu cjelinu vezanu uz Tajnu službu, što je rezultiralo i time da su Dušan Bućan i Ivo Rogulja postali sporedni glumci; Mia Krajcar više nije bila dio glavne glumačke postaje, već je Adriana postala sporedni lik zbog razvoja njezina lika. Uz to, Šef i Inspicijent ponovo su se vratili u seriju jer je narativni blok s "novim" Str@TV-om ponovo postao aktualan. Također, manje sporedne uloge imali su Milan Pleština (kao Dorian), Robijev poslodavac u prvom dijelu sezone, te Katarina Bistrović-Darvaš (kao Ksenija), Kazina djevojka.

Glumačka postava[uredi | uredi kod]

Glavne uloge[uredi | uredi kod]

Sporedne uloge[uredi | uredi kod]

Gostujuće uloge[uredi | uredi kod]

Epizode[uredi | uredi kod]

Napomena: Sinopsisi epizoda preuzeti su sa službenih stranica HRT-a.

Br.
ukupno
Br.
u sezoni
Naslov Redatelj(i) Scenarist(i) Datum Gledanost
(u milijunima)
611"Špijuni, lancuni, klauni"Goran KulenovićGoran Kulenović
Vlado Bulić
7. siječnja 2008.TBC

Robi, Irena, Kazo, Lucija i Gazda još se uvijek nalaze u pritvoru tajne službe, a ubrzo im se pridružuje i Teo koji je Adriani (a.k.a. Crvenperki) dao alibi za njezin teroristički napad. Za to vrijeme brižni konobar Armando i erotoman Saša na šalteru Službe za privjeskiće pokušavaju ući u trag svojim prijateljima. Hoće li se naši junaci izvući od optužaba za međunarodni terorizam, i zašto Teo daje alibi Adriani, pogledajte u prvoj epizodi četvrte sezone "Bitangi i princeza".

622"A sad, adio..."Goran KulenovićGoran Kulenović
Vlado Bulić
14. siječnja 2008.TBC

Adriana je ostala u zatvoru, Lucija se i dalje duri na Tea, koji je u velikoj dilemi da li da prihvati posao u tajnoj službi. Ali, on nije jedini kojeg u ovoj epizodi muči odluka oko zaposlenja: Ireni se pruža prilika za posao u Agenciji, ali mora proći rigorozna Gazdina testiranja; Erotoman Saša dobiva poslovnu ponudu koja se ne odbija, problem je samo - kako to priopćiti partneru Armandu? I Robi je na tragu novog radnog mjesta, pitanje je samo je li on spreman za tako opasan izazov. Povrh svega u Hrvatskoj je uvedeno izvanredno stanje. Zašto? Tko se to skriva u kraškoj jami i prijeti Splitu? I zašto je Kazo zapeo u tiskari?

633"Crne zvijeri"Dražen ŽarkovićAleksandar Holiga
Zoran Lazić
Tonći Kožul
21. siječnja 2008.TBC

Bogati hrvatski emigrant iz Kanade kupuje trećeligaški nogometni klub i očekuje u njemu vidjeti crnce - koji su zaglavili u Africi. Gazda tako za prezentaciju mora u kratkom roku naći tamnoputu zamjenu, Kazo se suočava s gnjevnim navijačima kluba, dok Teo po nalogu tajne službe istražuje pozadinu cijelog slučaja zbog sumnji u trafiking.

644"Piši kući propalo je"Dražen ŽarkovićZoran Lazić
Tonći Kožul
28. siječnja 2008.TBC

Nakon što mu Robi u poštanski sandučić zabunom ubaci potencijalno kompromitirajuće pismo, adresirano na prekršajni sud, Kazo će učiniti sve kako bi se dočepao pisma i spriječio da bude odaslano. Luciju posjećuje Luko, stara ljubav iz tinejdžerskih dana, kako bi je zaprosio. Kad Teo sazna za to, odaje se piću i ponire u spiralu očaja.

655"Kako je propao rock'n'roll na mom otoku"Dražen ŽarkovićZoran Lazić
Tonći Kožul
4. veljače 2008.TBC

Hrvatskim top-listama hara nova senzacija, otočki hitmejker Beljo. Je li cijeli taj fenomen zapravo tek paravan za organizirani lanac distribucije droge? Tea će povodom Beljinog koncerta u pubu dopasti zadatak da otkrije pravu istinu. Za to vrijeme Robi odlazi na prvi radni dan k tajanstvenom grofu Draškoviću, a Kazo na spoj na slijepo, dogovoren preko interneta.

666"Duge tople gaće"Dražen ŽarkovićZoran Lazić
Tonći Kožul
11. veljače 2008.TBC

Kazo za potrebe kampanje mora nositi dugačke gaće no strah ga je da ga Ksenija ne vidi u njima. Lucija je prohodala s poznatim hrvatskim hiphoperom, a njezin je razuzdani životi stil dovede u sukob s Irenom. Sve te drame kulminirat će u fatalnoj partiji strip pokera. U međuvremenu, rođendanske planove grofa Draškovića pomrsit će neželjeni gost.

677"Rašeljkina velika pustolovina"Dražen ŽarkovićZoran Lazić18. veljače 2008.TBC

Je li Žorž Telećan, iskusni agent tajne službe, krtica koja već godinama prodaje informacije Slovencima? Je li ljubav ustinu jača od vremena i može li u život vratiti pokojnu groficu Elizabetu? Hoće li poduzetnik Palinečki posjeći cijelu šumu zbog proizvodnje štapića za sladoled? I tko je uopće Rašeljka?!

688"Zakon braće Radić"Dražen ŽarkovićZoran Lazić
Tonći Kožul
25. veljače 2008.TBC

Grof Drašković odlazi u Mađarsku na romantični vikend s Irenom - idealna prilika za Gazdu, kojem hitno treba lokacija za snimanje dramske serije o braći Radić. Scenarij piše Kazo, za ulogu Puniše Račića vrbuje se najveći sin srpskog glumišta, a u snimanje se uključuje i Teo, koji mora otkriti je li grof Drašković uistinu hrvatski državni neprijatelj broj jedan.

699"Uspon i pad Austrougarske"Dražen ŽarkovićZoran Lazić
Tonći Kožul
3. ožujka 2008.TBC

Crni su se oblaci nadvili nad Hrvatsku: metropolom hara manijak s kuglom na lancu, a austrougarska aneksija samo što nije otpočela. Spas domovine na Teovim je plećima, no u pokušaju da osujeti planove grofa Draškovića, doći će do šokantnog otkrića. Za to vrijeme Kazo pokušava smisliti kako da se sit i nenagrižen izvuče iz ljubavnog sendviča...

7010"Kratki film o marketingu"Goran KulenovićZoran Lazić
Tonći Kožul
10. ožujka 2008.TBC

Premda posluje nepune dvije godine, "Agencija" je u kratkom roku izrasla u brand o kojem svi pričaju. U ovom specijalnom promotivnom filmu gledamo inovativne promidžbene spotove koji su proslavili "Agenciju", uz popratne komentare gostiju, marketinškog teoretičara Igora Garibaldija i mladog glumca Damira Markovinu.

7111"Trudnice, bludnice, ludnice"Dražen ŽarkovićKoraljka Meštrović
Goran Kulenović
Dražen Žarković
17. ožujka 2008.TBC

Gazdi u Agenciju dolazi trudnica iz Instituta za ispitivanje svemirskih pojava i traži organizaciju neobičnog događaja - dočeka izvanzemaljaca na Zemlji. Ireninu i Lucijinu večer ženskog povezivanja prekinut će nesvakidašnji incident: Adriana je, u pratnji čuvarice, puštena iz zatvora da rodi. No, Teo ima obveze u tajnoj službi, Robi, Kazo i Irena nemaju iskustva s porodima, a Lucija se duri na Adrianu. Kako Hitna nikako ne dolazi, situacija se komplicira...

7212"Gle tko to snomori"Dražen ŽarkovićKoraljka Meštrović
Goran Kulenović
24. ožujka 2008.TBC

Gazda u Agenciji ima pune ruke posla - ne samo da pokušava vitalnom i zahtjevnom starčiću osmisliti kampanju za pilule koje produžuju životni vijek, nego mu Kazo na brifingu spava, a Irena kasni. Kazo je, kao i Robi, neispavan od bebinog deranja jer im tajni agent Teo, koji vrijeme provodi u nadzoru sumnjivaca, ostavlja malog Beru na čuvanje. S tom kombinacijom nisu zadovoljni ni Kazo ni Robi, a niti Bero. Lucija, za to vrijeme, osim što se vraća u prošle živote, pokušava doznati što je s Teovim roditeljima, zašto djed i baka nisu uopće došli vidjeti unuka? Nije Teo jedini špijun u epizodi - Irena se, po Gazdinom nalogu, pretvara u Matu Hari...

7313"Noć živih mrtvaca"Goran KulenovićGoran Kulenović31. ožujka 2008.TBC

Robi i Kazo su dogovorili cijelonoćni maraton gledanja krvavih horora, tzv. slashera. Problem je što Kazi to baš ne sjeda najbolje. Za to vrijeme Lucija ne može smiriti Teovu bebu i Irena je na rubu živčanog sloma. Teo u Tajnoj službi čeka Glavnog kako bi žicao produljenje porodiljnog, a društvo mu pravi Agent 003 koji s njim igra psihološke igrice. U Agenciji se Gazda muči s kampanjom za kečap s krušnim mrvicama, a pomoć mu dolazi u liku Šajete, koji treba hitan ribrending svog lika i djela.

7414"Požuda, pobuna, pušiona"Goran KulenovićGoran Kulenović
Koraljka Meštrović
7. travnja 2008.TBC

Kazo u pubu organizira 13. godišnjicu mature, ali čini se da mu ta brojka nije baš sretna. Robi slavi tjedan dana hodanja s Majom, a to što u tih tjedan dana nisu konzumirali vezu, čini ga nervoznim. Maja je romantična duša i Kumerle će se morati izuzetno potruditi, što uključuje i deložiranje Irene iz stana. U pub ravno iz Nizozemske dolazi Erotoman Saša sa svojim kratkim metrom te traži probnu publiku za svoj vrući uradak...

7515"Alkari i manekenke"Goran KulenovićVlado Bulić
Goran Kulenović
14. travnja 2008.TBC

Teo zbog svog posla tajnog vladinog agenta sve više izbiva iz kuće, a Lucija, koja od bejbisitanja ne stiže položiti egiptologiju, sumnja da ovaj ima ljubavnicu. Robi je na najboljem putu da zbari dvije manekenke, a umjesto svog šarma koristi šarm samohranog oca. Robijev Stari i njegov Vanja imaju ideju od koje bi Robi najradije počupao kosu, samo kad bi je imao. Gazda i Kazo u Agenciji spremaju najpovjesniju od svih marketinških prezentacija, koja je doduše toliko specifična da se zbog nje moraju riješiti svog junior brand accounta, odnosno - Irene.

7616"Mijenjam cimera"Goran KulenovićVlado Bulić
Goran Kulenović
21. travnja 2008.TBC

Gazda je u poslovnim problemima, ali spas dolazi u vidu njegovog rođe Paška Gabrića koji pokreće ugasli Star TV. U paketu s televizijom Paško je kupio i starog Šefa i Inspicijenta, kojima će se uskoro na prvom projektu pridružiti još neki bivši djelatnici te ugledne lokalne postaje - Robi i Irena. Prvi projekt zove se "Mijenjam cimera", a mijenja ga Robi koji umjesto Kaze za cimera dobiva ljutog torcidaša. Kazo putuje u Trmbuse. Nikad čuli? Naravno, nije ni Kazo. Za to vrijeme Lucija i Teo traže bejbisitericu kako bi Lucija napokon mogla pronaći posao. Teo shvaća da, kad si pripadnik tajne službe, lakše dolaziš i do bejbisiterice i do posla za bivšu curu. Lakše ne znači i bolje, što će doznati i afrička goveda, bradavičaste svinje i ćubasti gnjurci.

7717"Opaki i slavni"Goran KulenovićKoraljka Meštrović
Goran Kulenović
28. travnja 2008.TBC

Teo dobiva dosad najteži zadatak otkako radi za Tajnu službu - zloglasnom Đuri Kroli, Armandovom blizancu i otimaču Teove bivše, treba namjestiti zločin. Robiju, tek što je počeo raditi na Star TV-u, prijeti otkaz. Zato on pokreće emisiju u kojoj gledatelji šalju paparazzo snimke poznatih osoba. Gazdi i Ireni u Agenciju dolazi poznata estradna osoba za koju je javnost počela sumnjati da nije žena nego muškarac i traži pi-ar kampanju kojom će povratiti poljuljani spolni identitet.

7818"Povratak Erotomana"Dražen ŽarkovićVlado Bulić
Goran Kulenović
5. svibnja 2008.TBC

Erotoman Saša je u Norveškoj osvojio nagradu za najbolji film, i sad se trijumfalno vraća u domovinu, praćen zvijezdom svog filma - Bosancem Fakom. Paško i Gazda kuju plan o ubacivanju 'vrućih sadržaja' u program Star TV-a, a da pritom ne izgube koncesiju. Kazin Stari se vratio sa svojih putešestvija, ali nije baš u 'voznom stanju'. Kazo je proleterska varijanta Batmana - po danu običan kopirajter, noću se, ne svojom voljom, pretvara u montažera. Irenu će zainteresirati obdareni Fako, a Robi briljira u ulozi voditelja panel-diskusije na temu pornografije.

7919"Smisao života Roberta Kumerlea"Goran KulenovićGoran Kulenović
Vlado Bulić
12. svibnja 2008.TBC

Gledanost Star TV-a rapidno pada i Gazda dobiva zadatak osmisliti jeftinu a atraktivnu emisiju. Irena, Robi i Kazo, svaki za sebe, dolaze na ideju da naprave prijenos izbora za Miss. Robi jedva čeka da vodi taj show, Irena je stage director (ne zna ni ona što je to), a Kazo piše portrete natjecateljica. Gazda čak uspije Armanda i Sašu privoliti da se taj povijesni izbor održi u pubu. Međutim, situacija se (nekima na bolje, a drugima na gore) zakomplicira kad vlasnik Star TV-a umjesto Misica otkupi prijenos za Mistera. U cijelu gužvu upetljan je i Teo jer Tajna služba istražuje vezu između korupcije na izborima ljepote i rušenja pozitivnog imagea Hrvatske u svijetu.

8020"Turbodadilja"Goran KulenovićVlado Bulić
Goran Kulenović
19. svibnja 2008.TBC

Kazo, Robi i Irena angažirani su na "Turbodadilji", novom projektu STAR.TV-a. Problem je što se Kazo i Robi ne mogu dogovoriti koji je od njih dvojice glavniji na snimanju, a uz to Irena nije uspjela nagovoriti Luciju da ona i Bero glume majku i dijete za potrebe emisije. Za to vrijeme Tajnoj službi prijeti nepoznata opasnost, a Teo dobiva zadatak otkriti o čemu je riječ. Gazda je u Bruxellesu gdje pomoću pršuta sklapa nove poslove, dok Adriana u zatvoru nešto muti, i to doslovno.

8121"Kvizovi, Bugari, lumeni"Goran KulenovićVlado Bulić
Goran Kulenović
26. svibnja 2008.TBC

Robi ima novi, svoj projekt na STAR.TV-u - kviz znanja "Šahovnica". Ima i pitanja i pravila (koja samo on razumije, doduše) ali nema ključnu stvar - nagrade. Za nagrade se trebao pobrinuti Gazda preko svoje Agencije, ali on ima prečeg posla - inspekciju Europske Unije za marketing. Inspektorica Svetlana iz Bugarske ima zadatak utvrditi može li Gazda dobiti zeleno svjetlo za veliku EU kampanju u Hrvatskoj, pa Gazda posao oko traženja sponzora za Robijev kviz uvaljuje Kazi. Kazo nalazi tajnog donatora, ali ovaj traži protuuslugu. Irena je užasno ljuta na Robija jer je vrijeđao njezinu inteligenciju... Sve to, plus odgovori na pitanja zašto Erotoman rješava križaljke, i kako se deklinira zajutrak, u novom nastavku "Bitangi i princeza".

8222"Europa Express"Goran KulenovićVlado Bulić
Goran Kulenović
1. lipnja 2008.TBC

Gazda, u sklopu marketinške kampanje koju je dobio u Bruxellesu, izdaje zadatak Kazi, Ireni i Robiju da naprave promo-filmić kojim će Europskoj uniji predstaviti Hrvatsku. Oni se, naravno, posvađaju pa svatko napravi svoj filmić. Irena forsira misice, Robi nogometaše, a Kazo kulturu. Za to vrijeme i Erotoman i Konobar su u izradi svojih promo-filmića: Armando želi izreklamirati pub, a Saša svoj vrući casting za film "Karala se rumena divojka". U Agenciju dolazi Gazdin srpski pandan Peđa Stanisavljević s Miladojkom i tjelohraniteljem, i pun mutnih poslovnih planova...

8323"Stravične stranputice stvarnosti"Dražen ŽarkovićZoran Lazić
Tonći Kožul
6. lipnja 2008.TBC

Je li Kazin život samo niz nesretnih događaja u jeftinom sitcomu? Koju mračnu tajnu Gazda skriva već tri desetljeća, od koncerta Miroslava Ilića u Mannheimu? Mogu li Robi i ostatak ljudskog roda preživjeti u svijetu razorenom virusom ubilačkog ludila? Tko smo, što smo, ima li sve ovo smisla? Odgovori čuče na stravičnim stranputicama stvarnosti.

8424"De ja vu"Goran KulenovićGoran Kulenović11. lipnja 2008.TBC

Cijelo društvo se skuplja na Berinom prvom rođendanu, jedini je problem što slavljenika - nema. No Robi, Irena, Kazo, Teo, Lucija i Armando na hrpi, i to još loše volje - to može značiti samo jedno: prepucavanje do iznemoglosti s prigodnim flashbackovima u prošla vremena, koji samo potvrđuju da izostanak Bere nije jedini argument koji govori da toj škvadri fakat "nisu svi na broju"...

Kućna izdanja[uredi | uredi kod]

Za razliku od prve sezone, četvrta sezona Bitangi i princezi nikada nije dobila kućna izdanja, razlog čega nije poznat. Ipak, cijela je sezona dostupna na streaming servisu HRTi bez naknade, kao i na službenom YouTube kanalu produkcijske kuće Interfilm.[2]

Reference[uredi | uredi kod]

  1. Tri epizode emitirane izvan redovnog termina emitiranja bile su:
  2. Bitange i princeze na službenom YouTube kanalu Interfilma (pristupljeno 18. studenog 2023.)

Vanjske veze[uredi | uredi kod]