Bik (znak)

Izvor: Wikipedia
Bik
Bik

Bik (lat. Taurus) je jedan od 12 horoskopskih znakova. Osobe rođene od 20.4. do 21.5. rođene su u znaku bika.

Ljubav[uredi - уреди]

Iako je bik simbol plodnosti i seksualnosti, muškarci bikovi često pate od seksualnih frustracija, problema i tabua. U ljubavi također gledaju materijalnu stranu i najveći su materijalisti od svih znakova zodijaka. Privlače ih emotivne veze ali nikada ne preuzimaju inicijativu, pasivnost je njihova glavna osobina, ne žele se truditi za neku vezu, već očekuju da se njima netko divi i da njima netko izražava ljubav.

Posao[uredi - уреди]

Veliki značaj za Bika ima materijalna sigurnost. Preduzimljiv i postojan, sa urodđenim smislom za posao, Bik uspeva da izrazi te svoje sposobnosti na svakom polju rada i osigura visok društveni položaj. Lako uspeva da stekne poverenje drugih koji u njemu vide neobičnu sposobnost za saradnju. Tajna njegovog uspeha je u inteligenciji koja je okrenuta praktičnim stvarima i objektivnom pristupanju svakom problemu. Bik pokazuje često sklonost ka prosveti i učenju uopšte, i polje na kojem njegova ličnost dolazi do kompletnog izražaja je trgovina, a lako ga nalazimo zaposlenog i u građevinarstvu. Profućkati ili potrošiti novac bez razmišljanja, Biku ne može da se desi, jer, zahvaljujući prirodnom instinktu on ume da uloži vlastiti kapital u sigurne investicije. U običnom radu on često objedinjuje svoje duboko interesovanje za umetnost, pesmu, muziku. Takođe ima uspeha i u drugim, sekundarnim poslovima, gde intuicija i senzibilnost igraju važnu ulogu. Žena rođena pod znakom Bika postiže svoj pravi uspeh u kući i porodici: rodbina, deca i prijatelji cene njenu toplinu, njen razum, a iznad svega njenu diskreciju. Karakteristika ovog znaka je i jak osećaj gostoprimstva i želja da u kući ostvari potpuni komfor. Bik je odličan kuvar, gurman i poznavalac vina.

Muškarac[uredi - уреди]

Nerado poduzima akciju i postupa oprezno i promišljeno, međutim kada se jednom odluči za izabranicu svog srca i počne osvajati, pretvara se u ljubavnika velikog stila, koji može biti nežan, popustljiv, i koji će svojoj ženi pružati zaštitu.

Žena[uredi - уреди]

Žena bik se uspešno nosi sa svojim životnim problemima, ponekad ima silovitu narav, ali je otvorena i poštena. Zanimljiva je i mistična, voli svoju kuću, vrt, a u postizanju svoga cilja ne želi biti ometana, a svakoga ko joj stane na put provocira i postaje neugodna. Najpoznatije trovačice u istoriji su bile žene bikovi. Erotikom se koristi kako bi došla do željenog materijalnog ili društvenog statusa. Sve za nju mora biti materijalno i stvarno.

Zdravlje[uredi - уреди]

Vanjske veze[uredi - уреди]

12 astroloških znakova
Ovan  • Bik  • Blizanci  • Rak  • Lav  • Djevica  • Vaga  • Škorpion  • Strijelac  • Jarac  • Vodenjak  • Ribe