Vesna Galiot

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Vesna Galiot Gala)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Vesna Galiot Gala, Prva srpska dens pevačica, koja je bila profesionalno aktivna od 1990. do 2005. godine.

Završila muzičku školu Kosta Manojlović, odsek solo pevanje i apsolvent informatike i statistike u Beogradu.

Pre prvog solističkog CD-a, (1991.) je izdala prvu ploču kao vokal POP grupe Horoskop i učestovala na Beogradskom proleću. Nakon toga, kao kantautor i vokalni solista započinje solističku karijeru i slede:

CD 1994 godine pod nazivom “Budim se” izdat za MAT - Zmex produkciju, čime pokreće pop dens pravac u SFRJ, čime stiče ogromnu popularnost.

CD 1995 godine pod nazivom “LJubavi ne znam ime” izdat za PGP RTS na kome se nalazi pesma “Izaberi” na kojoj je gost Srđan Moby, sa kojom učestvuje na Budvanskom festivalu iste godine. Sledi i festival Sunčane skale sa pesmom “Hajde budi sam”.

Tih godina slede i mnogobrojne nagrade: Oskar popularnosti za pop pevačicu godine, tri godine za redom “Melko” za pevačicu godine, u Jagodini nagradu za album godine, TV K9 joj dodeljuje nagradu kao pevacici godine........

Nastup na Mesamu 1996. sa pesmom “Vrati se”.

CD 1997. godine pod nazivom “U oči me pogledaj” za izdavačku kuću Komuna

Od radnika u kulturi zvanično dobija status umetnika.

CD 1999. godine pod nazivom “Nedostajaćeš mi” izdat za City Records, čije promovisanje prekida Nato bombardovanje SFRJ, slede mnogobrojni humanitarni nastupi zajedno sa većinom kolega na trgovima i mostovima širom Srbije.

CD 2001. godine pod nazivom “Gala” izdat za City Records i festival Sunčane skale iste godine sa pesmom “Kazna”.

CD 2003. godine pod nazivom “222″ (zvaničan naziv "Gala") izdat za City Records.

Sve godine aktivnog rada prate je mnogobrojni koncerti i nastupi širom Srbije i inostranstva i saradnje sa najeminentnijim ljudima u oblasti kulture.

2005. godine se povlači sa javne scene, živi i radi u Beogradu kao uspešan radnik u oblasti Informacione tehnologije, a muzikom se za sad bavi isključivo iz hobija.