Spisak likova iz Mermaid Melody

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije

Spisak likova crtane serije Mermaid Melody (Mermaid Melody Pichi Pichi Pitch)

Princeze sirene[uredi - уреди | uredi izvor]

U moru postoje sedam kraljevstava. To su: kraljevstvo Severnog Pacifika, kraljevstvo Južnog Pacifika, kraljevsto Severnog Atlantskog okeana, kraljevstvo Južnog Atlantskog okeana, kraljevstvo Arktika, kraljevstvo Antarktika i kraljevsto Indijskog okeana. Svako kraljevstvo ima svoju princezu sirenu, a svaka princeza sirena svoj biser. Kada biser stave u svoje mikrofone njihovo pevanje dobijaju moć da poraze zlo.

Lucia Nanami(七海 るちあ Nanami Lucia)

Lucia je glavni lik i glavna sirena crtanog i princeza sirena Severnog Pacifika. Ona je čuvar roze bisera. Ona odlazi na kopno u potragu za svojim biserom koji je iskoristila da spasi dečaka iz brodoloma. Od svih princeza sirena, Luchiina forma je najrazličitija. U ljudskoj formi ima tamno plavu kosu i kafene oči, a u sirenskoj formi svetlo plavu kosu i svetlo plave oči. Zaljubljena je u mladog surfera koji se zove Kaito.Njena najbolja prijateljica je Hanon Hosho.

Hanon Hosho(宝生 波音 Hōshō Hanon)

Hanon je princeza sirena Južnog Atlantskog Okeana. Ona je čuvar plavog bisera. Boja njenog bisera kod nas je prevedena kao plava iako je engl. Aqua pearl,no njena prava boja je plavi biser. Ona odlazi na kopno u potrazi za skloništem. Na kopnu se zaljubljuje u Tara Mitsukija koji je njen nastavnik muzičkog. Ima svog ljubimca koji se zove Kura-chan. Voli da gata u sirenine tarot karte.Njena i Luciina ljudska i sirenska forma se najviše razlikuju za razliku od drugih princeze sirena.U 2.sezoni se zaljubljuje i postaje Nagisina cura.

Rina Toin(洞院 リナ Tōin Rina)

Rina je princeza sirena Severnog Atlantskog Okeana. Ona je čuvar zelenog bisera. Njen, kao i Hanonin dvorac je uništen od strane zlog Gaidea i zlih vila. Iz tog razloga ona odlazi na kopno. Ona je najozbiljnija princeza sirena. Želi da porazi Gaidea jer je uništio njeno kraljevstvo i zarobio njenu najbolju prijateljicu Noelle. Voli da gleda komedije, a njen san je Plazma televizor sa ravnim ekranom.Njena najbolja prijateljica je Noelle Aiiro koju je zarobio Gaide.Rina je otišla tada na zemlju i upoznala Luchiu Nanami i Hanon Hosho.

Noelle Aiiro(ノエル Noeru)

Noelle je princeza sirena Arktika. Ona je čuvar tamno plavog bisera. Boja njenog bisera je prevedena negde kao indigo, kod nas kao tamno plava iako je engl. Deep blue. Otišavši u Rinino kraljevstvo, Noelle pomaže Rini da se sačuva od Pantarase. Spasivši je, Noelle biva uhvaćena. Noelle je za oko minut starija Carenina sestra bliznakinja.Nju je zarobio Gaide.Noelle je htjela vidjeti svoju sestru Caren.Tugovala je za svojom sestrom da je vidi.Ona je Lijepa djevojka i poštuje obećanja. Noelle nosi u ljudskom obliku nosi naočale.Ona voli školu i voli jako puno čitati za razliku od njene sestre i ostalih princeza sirena.Noelle ima pjesmu ali nije se spominjala u crtiću.Još voli igrati odbojku.

Caren Aiiro(かれん Karen)

Caren je princeza sirena Antarktika. Ona je čuvar ljubičastog bisera i Noellina sestra bliznakinja. Caren i Noelle su setre bliznakinje rođene na suprotnim stranama sveta. Caren se prvi put u crtanom pojavljuje kao pobednica takmičenja sirena. U početku je mislila da je Rina kriva što je njena sestra Noelle bila zarobljena, ali je ubrzo shvatila da nije tako. Od svih sirena ona najviše žudi za osvetom.Ona treba štiti svou sestru.Caren voli školu i voli igrati odbojku.Njena naj bolja prijateljica njena sestra Noelle.

Coco Sinari(ココ Koko)

Coco je princeza sirena Južnog Pacifika. Ona je čuvar žutog bisera. Ona i Noelle su princeze sirene koje nisu uspele da umaku Pantarasi. U prvoj sezoni ne saznajemo mnogo o njoj. Zna se samo da je bila velika prijateljica princeze sirene narandžastog bisera, Sare.Coco jako voli dečke.Ona voli školu i djeli svoje more sa Luchiom.Coco je sa južnog pacifika.Ona nije htjela otići kad su je oslobodili jer je htjela ostati sa svojom najboljom prijateljicom Sarom.

Sara Hikari(沙羅)

Sara je princeza sirena Indijskog okeana. Ona je čuvar narandžastog bisera. Kada ju je dečko Taro napustio, moć njenog bisera je podivljala i njena kosa pocrnela. Sa ubeđenjem da ljudi znaju samo za izdaju, pridružila Gaideu i njegovom planu da pokori svet. Veoma rano se pojavljuje u crtanom, ali ne kao princeza sirena već kao savetnica moćnog Gaidea. Pesma koju peva se zove "Povratak moru" i u njoj izražava različite emocije prema njenom bivšem dečku, Taru.Njen ocean je najveći za razliku od drugih oceana princeza sirena.Ona je dala Luchii da čuva biser dok se ne rodi njena nasljednica,Seira Hikari.Ona se bila zaljubila u Gaidea.Poslje je ponovo zavoljela Tara Mitzukia.Njen narančasti biser je poslje bio Seirin.Sara je mislila da ju je Mitzuki ostavio zbog toga što je princeza i mora da obavlja te dužnosti.Onda joj je pocrnila kosa.A Mitzuki je mislio da će joj smetati na njenom poslu princeze sirene narančastog bisera.

Seira Hikari(星羅)

Seira je Sarina naslednica.Njenu dušu je Mikel raznio na pera,ali Lucia ju je vratila.Seiri će pripasti Indijski okean.Seira je jako slatka voli jesti sladoled ima i svoju foru. Seirina najbolja prijateljica je Coco i Lucia.I Seirine najdraže boje su narančasta i roza.Seira se tek rodila u prezadnjoj epizodi.

Aqua Regina(アクア・レジーナ様 Akua Rejīna-sama)

Aqua Regina je boginja mora.U prvoj sezoni se ne saznaje mnogo o njoj. Pojavljuje se samo ponekad i princezama zaveštava nove pesme i pomaže im u borbi protiv zla. Zadatak princeza sirena je da udruže moć svih sedam princeza i njihovih bisera da bi oživeli Aqua Regina.

Negativci[uredi - уреди | uredi izvor]

Pored dobrih princeza sirena, postoje i negativci.

Gaide Domoto(楽斗/ガクト Gakuto)

Gaide je vođa klana Panterasa i Kaitov brat blizanac. Njegov cilj je uhvati svih sedam princeza i da uz pomoć njihovih bisera osvetli tamu i pokori čovečanstvo. Njegova jedina ljubav je princeza sirena Sara koja ga savetuje i želi da zajedno sa njom ostvari svoj cilj. Gaide voli da pije vino i nosi crno.Zajubljen je u Saru makar je ona zaljubljena u Mitzukia.

Mračne ljubavnice(ダーク・ラバーズ Dāku Rabāzu)

Mračne ljubavnice su četiri zle vile pod vođstvom Gaidea. Služe mu u nadi da će se zaljubiti u njih. Te četiri vile su:Eril, Izure, Yuuri i Maria. Maria može da stvori led i da upravlja njime. Yuuri je najmlađa zla vila. Svira klavir i njena muzika blokira princeze sirene. U početku je bila zaljubljena u Gaidea. Yuuri je nastavila da ga služi iako se kasnije zaljubila u Hipa (u ljudskoj formi). Izure je najstarija od svih zlih vila. Ima moć da upravlja talasima i da od vode pravi opasne zmajeve. Eril može da promjeni izgled lica i boju glasa.Ona je najružnija od svih.Maria,Izure i Eril su također zaljubljene u Gaidea.

Sestre Crne Lepotice(ブラック・ビューティー・シスターズ Burakku Byūtī Shisutāzu)

Mimi i Sheshe su sestre Crne Lepotice. One su mačkolike zle vile. Na vrhu njihovih repova nalaze se mikrofoni. Na njih utiču samo neke pesme sirena. Pridružuju se Gaideu da bi im on dao bisere Koko i Noel da bi njihova muzika imala maksimalan uticaj na sirene. Sheshe je starija sestra, a Mimi mlađa.

Mikel(ミケル Mikeru)

Mikel je negativac druge sezone.On je usamljeni anđeo koji pati zbog gubitka plemena Pantarasa.Dolazi u sezoni 2.Njegove sluge su:Fuku-ćan,Lady Bet,Arara i Lanua.

Mikelove sluge

Mikelove sluge su Lady Bat,Lanua i Arara.One svojim pesmama slabe sirene.Lanua ima leptirova krila,Arara vilinska i Lady Bet od šišmiša.

Fuku-ćan

Fuku-ćan je super-deformirani anđeo,sa glavom dječaka i telom ptice.On je Mikelova desna ruka i prenosi njegove poruke.

Ostali likovi[uredi - уреди | uredi izvor]

Kaito Domoto

Kaito je Gaideov brat, princ klana Paterasa i dečak kome je Lucija spasla život, poverila svoj biser i zaljubila se u njega. On je zaljubljen u Luciju, ali u sirenskoj formi. Na čelu ima znak koji stvara veliku svetlost. U istom je odeljenju u školi kao i Lucija. Mnogo voli da surfuje. Veoma je popularan među devojkama.Na kraju crtane serije postaju par.

Hipo

Hipo je pingvin i Lucijin čuvar. Može da se pretvori u čoveka i stvorenje koje se zove Hipokampus. Ima spravu koja može da trži bisere i pomaže sirenama.On je zaljubljen u jednu od mračnih ljubavnica, a to je Yuuri.Hipo je pjevao pjesmu o ljubavi u 2.sezoni.

Madam Taki

Madam Taki je proročica, a u ljudskom svetu upravnica hotela "Biser" u kojem žive i rade Lucija i Henon. Iako mnogi kažu da njena proricanja nisu tačna, ona su obično istinita. Madam Taki ima puna amajlija koje poklanja drugima i razume se u čarobno kamenje.Ima kuglu u kojoj prorice buducnost.

Nikol

Nikol je ljubičasta sirena, a u svetu ljudi, Lucijina sestra. Zaljubljena je u direktora restorana na plaži, gospodina Makija. On ju je zaprosio, a ona ga je odbila iako ga voli iz brige da će mu reći njen identitet.

Taro Mitzuki

Taro je nastavnik muzičkog i dečko princeze sirene narandžastog bisera.Sreo ju je kada je bio na muzičkoj akademiji u Indiji. Svira klavir, a njegova muzika ima moć da privlači sirene.

Nagisha Shirai

Nagisha je ribar i Henonin dečko iz sezona 2. Obožava sladoled.Izuzetno je jak.

Masahiro Hamazaki

Masahiro je bokser i Rinin je dečko.Vozi motor,i vrlo jak.

Mikaru

Mikaru je djevojicica sa Havaja.Mikelova je druga strana i teško je bolesna.Zaljubljena je u Kaita.

Lihto

Lihto je dirigent i Mikarin stariji brat.Brine za Mikaru i čuva je svim srcem.On je kao i Kaito,Mikel i Mikaru član plemena Pantarasa.

Zanimljivosti[uredi - уреди | uredi izvor]

  • Boja Henoninog bisera se često prevodi kao plava iako je engl. Aqua pearl, što u stvari znači vodeni biser
  • Boja Noelinog bisera se često prevodi kao plava, indigo... iako je engl. Deep blue pearl, što u stvari znači tamno plavi biser
  • Akva Redžina (Aqua Regina) na italijanskom znači Kraljica Vode
  • Umesto Gaide, u svetu se govori i Gaito, Gakuto, Gakto...
  • Umesto Eril, u svetu se govori i Eriru
  • Umesto Izure, u svetu se govori i Izuru, Azure, Azule...
  • Na japanskom Mimi znači uši
  • Karenino i Noelino prezime Airo (eng. Aiiro)na japanskom znači indigo
  • Umesto Nikol, u svetu se govori i Nikora, čak joj se dodaje i prezime Nanami
  • Hipo znači manje