Rašljeva

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Rašljeva
Osnovni podaci
Država  Bosna i Hercegovina
Entitet Federacija Bosne i Hercegovine
Kanton/Županija Tuzlanski kanton
Opština/Općina Gračanica
Stanovništvo
Stanovništvo ((1991)) 758
Geografija
Ostali podaci
Pozivni broj 035

Rašljeva je naseljeno mjesto u Bosni i Hercegovini u opštini Gračanica koja pripada entitetu Federacija Bosne i Hercegovine. Na popisu stanovništva 1991. u njemu je živjelo 758 stanovnika.[1]

Mjesto je došlo u fokus javnost u Bosni i Hercegovini i regionu po monstruoznom pokušaju ubistvu psa u novembru 2020. godine, kada je mještanin Sanel Mujačić na glavnoj ulici u selu traktorom pregazio ženku haskija. Na snimku koji je objavljen, vidljivo je kako pas bježi ispred traktora, a Sanel Mujačić koji je upravljao njime bezobzirno je pojačavao brzinu i namjerno gazio životinju. Nakon tog okrutnog čina pobjegao je, a životinja je ostala ležati bespomoćno na putu. Nakon toga se i vratio te nesretnu životinju koja je nepomično ležala odveo u štalu na svom imanju i zaključao. Kada su navedeni ljudi došli da je spase zabranio je prilaz, međutim, reagovala je i policija i psu je pružena potrebna pomoć. Pas je zahvaljujući udruženju za zaštitu životinja iz Sarajeva i veterinaru iz Gračanice uspio preživjeti.[2][3]

Geografija[uredi | uredi kod]

Istorija[uredi | uredi kod]

Stanovništvo[uredi | uredi kod]

Nacionalnost 1991.
Muslimani 742
Srbi 0
Hrvati 0
Jugosloveni 12
ostali 4
Ukupno 758

Privreda[uredi | uredi kod]

Reference[uredi | uredi kod]

  1. Nacionalni sastav stanovništva - Rezultati za Republiku po opštinama i naseljenim mjestima 1991.. Sarajevo: Izdanje Državnog zavoda za statistiku Republike Bosne i Hercegovine. 
  2. „Uznemirujuće/Društvenim mrežama se širi video monstruoznog gaženja psa traktorom u Gračanici”. klix.ba. 5 August 2017. Pristupljeno 2016-05-07. 
  3. „Pregaženi pas iz Gračanice ima više lomova, slijede oporavak i udomljavanje”. klix.ba. 5 August 2017. Pristupljeno 2016-05-07. 

Vanjske veze[uredi | uredi kod]