Razgovor:Severna Makedonija

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Razgovor:Republika Makedonija)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Severna Makedonija.
Rad na člancima


Srbija i Bugarska su hteli da daju makedoncima autonomije?![uredi kod]

"U Prvom balkanskom ratu Srbija i Bugarska su odlučile da današnja teritorija Republike Makedonije dobije status autonomije, nakon što Otomansko carstvo bude poraženo."

Pa dali ste vi to ozbiljni? Srbija i Bugarska su hteli da osvoje ta teritorija i da je uzmu za sebe, a ne da joj daju "autonomije"! Nemojte izmisljavati fakte i pisite kako je.

Makedonizacija makedoncima... (?!)[uredi kod]

"1945-1991 federalna je jedinica Titove Jugoslavije. Počeli su procesi makedonizacije slovenskog stanovništva Makedonije."

I opet izmisljavanje cinjenica. Kako mozes "makedonizirati" makedonce?! Nije mi jasno. Makedonci su bili makedonci i pre Balkanske ratove, i pre Jugoslavije. Znali su da su makedonce, i niko nije im trebao reci to. Upravo zbog toga, srbi i bugari su srbizirale i bugarizirale makedonce. Ocigledno je da je ovaj clanak napisan od inata. Lecite si komplekse na druga mesta, a pisite vistinu ovde.

OK. Bit će izmijenjeno. --OC Ripper 19:50, 15 ožujak-март 2009 (CET)

Preimenovanje: Makedonija > Sjeverna Makedonija[uredi kod]

OC Ripper, bolje bi bilo da si tekući naslov i preusmjerenje (diff) obrazložio npr. »u skladu s lemom« ili »u skladu sa standardnim varijetetom u članku« (usp. MOS:ENGVAR: MOS:CONSISTENCY i/ili MOS:RETAIN) iako je efekt isti. Ako ti nije teško, slično bi trebalo učiniti sa svim disambigvacijskim oznakama koje su dosad među zagradama sadržavale »Makedonija« jer bi ona odsad trebala glasiti »Sjeverna Makedonija« ili »Severna Makedonija«, zavisno od standardnoga varijeteta srpskohrvatskoga unutar pojedinog članka. Bilo kako bilo, svakako valja načiniti i redirekcije s inojatovskim odrazom kao pretražive alternative tekućim naslovima, npr. Cer (Makedonija) > Cer (Severna Makedonija) (novi naslov), ali i Cer (Sjeverna Makedonija) (redir); stari naslov Cer (Makedonija) ne bi trebalo brisati. --Conquistador (razgovor) 16:19, 14. februara 2019. (CET)